Koning Albert op vakantie in Italië.
Volledig scherm
Koning Albert op vakantie in Italië. © Photo News

Vermogen van 300 miljoen en altijd op verlof: zo leeft koning Albert als gepensioneerde

RoyaltyVandaag mag koning Albert 85 kaarsjes uitblazen. Officieel blijft Albert II voor de rest van zijn dagen koning der Belgen. Maar in de praktijk ziet zijn leven er sinds zijn troonsafstand in 2013 misschien ‘normaler’ uit dan verwacht. Hij en Paola (81) genieten zo veel als mogelijk van hun tijd samen en dat doen ze het liefst van al onder de Italiaanse zon. Maar wat doen zij dan de hele dag? En heeft Albert eigenlijk nog verplichtingen?

139 reacties

 • ronny cuypers

  3 jaar geleden
  Een mooi vermogen, en helemaal vergaard met hard werken.
 • Wilfried Vanden Berg

  3 jaar geleden
  Hij heeft nooit iets anders gedaan. Vroeger , en nu zeker. En de bevolking zal er steeds moeten voor opdraaien. Dat is de schande .
 • Smets Andreas

  3 jaar geleden
  het is niet de Koning die te veel is maar 60 ministers te veel plus kamer en senaat en andere profiteurs. en enkele presidenten onderhouden kost veeeeel meer
 • André De Leener

  3 jaar geleden
  Droom verder van een regime uit de Middeleeuwen en de sprookjesboeken. Als er bespaard moet worden wordt het tijd er aan te beginnen en het het hoeft niet alles tegelijk te zijn. 1) sprookjes 2) graaiers 3) senaat enzovoort.
 • Chris Devlaeminck

  3 jaar geleden
  Monarchie is niet meer van deze tijd.
 1. Koninklijk paleis ontkent bericht over overval in “Parijse woning koningin Paola”: “Ze heeft geen appartement in 8ste arrondissement”

  Koninklijk paleis ontkent bericht over overval in “Parijse woning koningin Paola”: “Ze heeft geen apparte­ment in 8ste arrondisse­ment”

  Eerder vanmiddag meldde de Franse krant ‘Le Parisien’ dat er ingebroken was in een appartement in Parijs dat eigendom van koningin Paola zou zijn. De woordvoerder van het koninklijk paleis spreekt die bewering nu tegen. Volgens ‘Le Parisien’ vond de inbraak plaats in Parc Monceau, in het achtste arrondissement, maar Paola zou daar helemaal geen appartement hebben.