Het koninklijk paleis in Brussel is deze zomer gratis te bezoeken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het koninklijk paleis in Brussel is deze zomer gratis te bezoeken. © BELGA/ISTOCK - Fotomontage HLN

Verborgen boodschappen in het plafond en een militair complex onder de grond: achter de schermen van het Koninklijk Paleis van Brussel

RoyaltyBijna het hele jaar heeft koning Filip (61) het Koninklijk Paleis in Brussel voor zichzelf en zijn werknemers. Het paleis is de ‘uitvalsbasis’ van de koning (en dus niet zijn residentie), maar hoewel er jaarlijks duizenden mensen voor de poort staan, krijgt het merendeel van hen nooit te zien wat er schuilgaat achter de gesloten deuren. Maar daar komt nu verandering in: dit zijn de meest verbazingwekkende kamers en objecten die de gevels van het Koninklijk Paleis verbergen.

 1. Prins Harry “kan niet terug naar Engeland” uit zorgen om veiligheid en dreigt met rechtszaak

  Prins Harry “kan niet terug naar Engeland” uit zorgen om veiligheid en dreigt met rechtszaak

  Prins Harry "kan niet terugkeren naar Engeland" vanwege veiligheidsrisico's. In een verklaring van zijn woordvoerder staat dat Harry, zijn vrouw Meghan en hun kinderen Archie en Lilibet zich niet veilig voelen in het land zonder goede bescherming. Volgens The Sun is Harry van plan om juridische stappen te ondernemen tegen de regering over haar beslissing om zijn Britse politiebeveiliging op te heffen.
 2. Koning Filip kijkt met vertrouwen naar de toekomst in kerstboodschap: “We zullen huidige moeilijkheden samen overwinnen”

  Koning Filip kijkt met vertrouwen naar de toekomst in kerstbood­schap: “We zullen huidige moeilijkhe­den samen overwinnen”

  Koning Filip kijkt met vertrouwen naar de toekomst, ondanks de huidige uitdagingen in onze maatschappij zoals de coronacrisis en de klimaatopwarming. “We geraken hier uit door te tonen dat we het vertrouwen van de ander waard zijn, doordat we verantwoordelijke daden stellen, standvastig op de lange termijn”, zegt de koning in zijn jaarlijkse kersttoespraak.
 3. Drie gouden regels in het moederschap volgens Kate Middleton
  Royalty

  Drie gouden regels in het moeder­schap volgens Kate Middleton

  Kate (39) en prins William (39) staan geregeld zelf aan de schoolpoort om hun kinderen George, Charlotte en Louis op te halen. Net als prinses Diana, staat de hertogin van Cambridge erom bekend een praktische koninklijke moeder te zijn. Terwijl haar taken als hertogin toenemen omdat de Queen steeds meer verantwoordelijkheden overdraagt aan oudere werkende leden van de koninklijke familie, zorgt Kate ervoor dat het ouderschap van haar drie kinderen nog steeds prioriteit heeft.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.