REUTERS - Fotomontage HLN
Volledig scherm
© REUTERS - Fotomontage HLN

Van uitgeruste operatiezaal tot eigen bankautomaat voor de Queen: Buckingham Palace geeft zijn geheimen prijs

RoyaltyDat de leden van de Britse koninklijke familie heel wat spraakmakende woningen ter beschikking hebben is algemeen geweten. Buckingham Palace is de ‘hoofdbasis’ van de Queen, maar hoewel er jaarlijks miljoenen mensen voor de poort staan, krijgt het merendeel van de bevolking nooit te zien wat er schuilgaat achter de muren van het paleis. Daar brengt docureeks ‘Secrets of the Royal Palaces’ van de Britse zender Channel 5 nu verandering in. Van een compleet uitgerust operatiekwartier tot de ‘geheime deur’ van Elizabeth: dit zijn de meest opvallende wetenswaardigheden.

34 reacties

 • lieven philips

  2 jaar geleden
  Er is dus zelfs een arbiter
 • Frank Dupont

  2 jaar geleden
  Hoeveel KI moet die betalen ?
 • Peter CAMS

  2 jaar geleden
  Wel, dit is schandalig.
 • Michael Vandamme

  2 jaar geleden
  Decadent. En dan staan vele mensen nog te zwaaien met hun vlagjes en uren te wachten om die omhoog gevallen monarchie te zien.
 • Ben van Antwerpen

  2 jaar geleden
  Heel erg en wraakroepend dat dit anno 2019 nog mogelijk is. Die royals hebben geen enkele voeling met de realiteit en kosten enkel handen vol geld ten nadele van het gepeupel. Afschaffen die handel.
 1. Bodyguard van Diana klapt uit de biecht: “Zij ging als eerste vreemd, niet prins Charles”
  PREMIUM
  Royalty

  Bodyguard van Diana klapt uit de biecht: “Zij ging als eerste vreemd, niet prins Charles”

  Het was de meest besproken romance, maar vooral de meest verbijsterende breuk van de vorige eeuw. De scheiding tussen prins Charles en Diana hing als een donderwolk boven het Britse koningshuis, zeker toen de prinses tragisch om het leven kwam. Tot nu toe wezen dramareeksen zoals ‘The Crown’ slechts één grote schuldige aan: Charles (73) - want die was tijdens zijn huwelijk stapelverliefd op Camilla Parker Bowles (74). Maar volgens Diana’s bodyguard Allan Peters ging het er achter de schermen heel anders aan toe en zorgde vooral de prinses voor drama. “Ik heb Charles op de hoogte moeten brengen van haar affaire.”