Prins Ernst August van Hannover schopt ondertussen al jaren keet in Monaco.
Volledig scherm
PREMIUM
Prins Ernst August van Hannover schopt ondertussen al jaren keet in Monaco. © Getty Images

Van psychiatrie naar de gevangenis tot de rechtbank: dwingt ‘schandaalprins’ Ernst August prinses Caroline van Monaco tot een scheiding?

RoyaltyHij is het favoriete onderwerp van de Duitse schandaalpers en veroorzaakt jaar na jaar ophef, maar nu lijkt Ernst August van Hannover (67) toch in de zevende hemel te verkeren. Zo zou de prins zijn hart verloren hebben aan een steenrijke Spaanse kunstenares, al is het nog maar de vraag of zij de prins ‘tot rust’ zal kunnen brengen. Ernst August werd berucht om zijn losbandige liefdesleven en koninklijke schandalen, met onder meer een opname in een instelling, een celstraf en een open oorlog met zijn zoon. En op papier is hij ook nog altijd getrouwd met prinses Caroline van Monaco...

1 reactie

 • Lieve Eeckhout

  2 maanden geleden
  Hier gaat de term "stinkend rijk" wel op. Nooit moeten werken.. Decadente ten top.. Laat hem wat gemeenschapswerk doen. Kan ie eens zien hoe de gewone mensen leven..
 1. ‘Schandaalprins’ Ernst August heeft spijt van doodsbedreigingen en agressie tegen politie
  Royalty

  ‘Schandaal­prins’ Ernst August heeft spijt van doodsbe­drei­gin­gen en agressie tegen politie

  In een rechtbank in Oostenrijk heeft prins Ernst August van Hannover (67) zijn spijt betuigd voor zijn wangedrag tegenover agenten. Vorige zomer werd het achterkleinkind van de laatste Duitse keizer opgepakt na een gevecht met de politie en zwaaide hij bij de arrestatie met een mes. Een week later trok de ‘schandaalprins’ naar het politiebureau met een honkbalknuppel. “Ik neem de verantwoordelijkheid en ben bereid de schade te betalen", suste de prins. Hij riskeert tot drie jaar cel.
 1. Het mysterie van de hallucinante bruidsschat van Grace Kelly: waar zijn de vermiste miljoenen naartoe?
  PREMIUM
  Royalty

  Het mysterie van de hallucinan­te bruids­schat van Grace Kelly: waar zijn de vermiste miljoenen naartoe?

  Een succesvolle actrice die verliefd wordt op een prins en toetreedt tot zijn koningshuis. Het klinkt als een sprookje, maar de realiteit is een pak minder glamoureus. Meghan Markle kan ervan meespreken, maar ook het huwelijk van de legendarische Grace Kelly was allerminst romantisch. Volgens de nieuwe docu ‘Grace Kelly: The Missing Millions’ betaalde de actrice een enorm bedrag om te mogen trouwen met Rainier III van Monaco. Maar waarom had ze dan, toen ze stierf, nog geen 10.000 dollar op rekening staan?