Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Van minuut tot minuut: het programma van de begrafenis van Queen Elizabeth

Tien dagen na haar overlijden nemen de Britten maandag definitief afscheid van Queen Elizabeth II. Britse werknemers krijgen die dag vrij om de uitvaart en begraving te kunnen volgen. Wereldwijd zullen miljoenen mensen de eredienst volgen via televisie. De dag eindigt in beperkte kring zonder televisiecamera’s in de King George VI- Memorial Chapel, waar Elizabeth zal worden begraven bij haar echtgenoot Philip, die vorig jaar overleed. Een overzicht, uur tot uur, minuut per minuut.

  1. Opnieuw zorgen om prinses Charlene die zich volledig op haar geloof stort: “Haar ouders zijn zelfs naar Monaco verhuisd”
    PREMIUM
    Royalty

    Opnieuw zorgen om prinses Charlene die zich volledig op haar geloof stort: “Haar ouders zijn zelfs naar Monaco verhuisd”

    Afgelopen woensdag blies prinses Charlene van Monaco 45 kaarsjes uit. Een bijzondere gebeurtenis, maar de feestelijkheden werden op het laatste moment geannuleerd. Het zou dan ook opnieuw bergaf gaan met de prinses, die nu al twee jaar achtervolgd wordt door fysieke en mentale problemen. In die mate dat Charlenes ouders zelfs naar Monaco verhuisd zijn om voor haar te zorgen. De prinses zelf zou zich ‘als een bezetene’ op haar geloof hebben gestort. “Pater Penzo, de priester van het prinselijk paleis, is haar grootste vertrouweling geworden.”