Windsor Castle (links) en Buckingham Palace.
Volledig scherm
PREMIUM
Windsor Castle (links) en Buckingham Palace. © BELGAIMAGE - Fotomontage HLN

Van klopgeesten tot onthoofde koninginnen: deze kastelen van de Britse royals hebben last van paranormale verschijnselen

RoyaltyWonen in een kasteel: het heeft iets sprookjesachtig, maar in de praktijk bezorgt het de eigenaars heel wat kopzorgen. Niet alleen is het peperduur in onderhoud,  maar voor je het weet komen spoken er ook de rust verstoren. Paranormale onderzoekers zijn ervan overtuigd dat elk kasteel van de Britse koninklijke familie een of meerdere geesten heeft. Ze worden daarin ook gesterkt door verschillende getuigen. “George III zit nog altijd voor het raam van de kamer waar hij opgesloten zat tijdens zijn krankzinnige periode”, klinkt het onder meer. Nonsens? Misschien, maar dan zijn het nog altijd leuke griezelverhalen.

 1. Adele hoort vreemde geluiden en Robbie Williams slaapt niet meer: deze sterren en beroemdheden zien spoken
  Celebrities

  Adele hoort vreemde geluiden en Robbie Williams slaapt niet meer: deze sterren en beroemdhe­den zien spoken

  In Engeland heeft Adele (32) haar riante landhuis in West Sussex verkocht. Geen verrassing, want de popster is zopas officieel gescheiden van haar man Simon en woont voornamelijk in Los Angeles. Máár: Adele verkocht de woning voor meer dan anderhalf miljoen euro onder de marktwaarde, en dat heeft niets met de (corona)crisis te maken. “Adele wilde zo snel mogelijk van dat landhuis af omdat ze gelooft dat het er spookt!” Al blijkt de Britse zangeres lang niet de enige te zijn die last heeft van klopgeesten.
 2. PORTRET. Prins Philip, de man die nooit leerde wat liefde was
  PREMIUM
  Royalty

  PORTRET. Prins Philip, de man die nooit leerde wat liefde was

  Prins Philip, de man van Koningin Elizabeth II van Engeland, de vader van prins Charles, de grootvader van William en Harry, is net geen honderd jaar geworden. Hij was één van de laatste mohikanen, een aristocraat die aan alle verwachtingen van vervlogen tijden voldeed. Oorlogsveteraan, atleet, kunstschilder, polyglot, piloot, jager, ladies man, koele echtgenoot, strenge vader, Philip was het allemaal. Op één punt week hij af: hij bracht zijn leven door in de schaduw van een vrouw.
 3. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Zo zag prins Philip eruit in The Crown
  Play
  royalty

  Zo zag prins Philip eruit in The Crown

 2. Dimitri barst in lachen uit als hij hoort wat Maxime haar hobby is
  Play
  Blijven Slapen

  Dimitri barst in lachen uit als hij hoort wat Maxime haar hobby is