Van haar ontmoeting met koning Filip tot de nationale feestdag: een overzicht van 1 jaar prinses Delphine

RoyaltyPrinses Delphine is nu exact 1 jaar officieel prinses van België en dit na een jarenlange strijd om erkenning. Maar hoe is haar eerste jaar als royal verlopen? Enkele dagen na de belangrijke dag had de nieuwe prinses al een eerste ontmoeting met koning Filip. Nog geen twee weken later ging ze op bezoek bij koning Albert en koningin Paola. Ze kreeg haar eigen fonds en straalde op de eretribune tijdens de nationale feestdag. Een overzicht van het jaar van prinses Delphine ziet u hierboven in onze overzichtsvideo, maar bekijk zeker nog eens de aparte fragmenten hieronder.

  1. Prinses Delphine over deelname aan ‘Dancing With The Stars’: “Of de koninklijke familie gaat kijken? Ik ga niemand verplichten”
    Royalty

    Prinses Delphine over deelname aan ‘Dancing With The Stars’: “Of de koninklij­ke familie gaat kijken? Ik ga niemand verplich­ten”

    Op 4 december gaat de danswedstrijd ‘Dancing With The Stars' opnieuw van start. Met als opvallendste deelnemer Delphine van Saksen-Coburg, prinses van België (53). In de krant ‘Het Nieuwsblad’ vertelt ze dat de wedstrijd haar best wel angst inboezemt. “De laatste keer dat ik danstraining kreeg, voelde ik me een onwennige neushoorn in een tutu.”