Prins Heinrich Donatus helpt nu Oekraïense vluchtelingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Prins Heinrich Donatus helpt nu Oekraïense vluchtelingen. © Instagram @donschaumbu/Twitter - Fotomontage HLN

Van Duitse ‘jetsetprins’ naar grote weldoener: Heinrich Donatus helpt nu slachtoffers aan Oekraïense grens

RoyaltyTot voor kort was de Duitse Heinrich Donatus van Schaumburg-Lippe (27) een sprookjesprins die een luxeleven leidde, mondaine feestjes bijwoonde en vrouwenharten sneller deed slaan. Maar sinds het Russische leger onnoemelijke wreedheden uithaalt in Oekraïne, toont de aantrekkelijke prins, die uit een steenrijk geslacht komt, zijn grote hart. Hij vangt oorlogsvluchtelingen op aan de Poolse grens en heeft al een mobiel hospitaal geschonken aan de Oekraïense strijders. “Ik hoop zo snel mogelijk te kunnen terugkeren met meer hulp.”

4 reacties

 • Hilde Weymeersch

  4 maanden geleden
  Gemakkelijk als je geld teveel hebt. Laat de gewone mens met rust nu. Altijd maar geld vragen voor van alles. Terwijl we gans ons leven hebben bijgedragen. Ik geef niets.
 • wim CLAES

  4 maanden geleden
  Ik geef niks meer, dat de staat het geld dat ze van mij elke maand stelen nuttig gebruiken, er is genoeg . Ik betaal elke maand minstens voor 2 gepensioneerden bij.t.u.p trek uw plan
 • Peter van Nieuwpoort

  4 maanden geleden
  Kan makkelijk van andermans geld! Die rijkdommen zijn niet vergaard met hard werken. Zouden ze hier ook eens moeten doen i.p.v. snoepreisjes naar Dubai. Doen ze eindelijk iets goeds met ons geld!
 • jan tobbak

  4 maanden geleden
  als ge geld hebt kunt ge veel ,als ge op het einde van de maand niks overhoud kunt ge niks
 1. Tot 7.700 euro per trimester en les op zaterdag: prins William en Kate kiezen nieuwe school voor kinderen
  Royalty
  3

  Tot 7.700 euro per trimester en les op zaterdag: prins William en Kate kiezen nieuwe school voor kinderen

  De Britse prins William (40) en Kate Middleton (40) hebben de school uitgekozen waar hun kinderen vanaf september les zullen volgen. Het gezin verhuist binnenkort naar de omgeving van Windsor Castle “om dichter bij de Queen te zijn”, die de laatste maanden steeds meer last heeft van gezondheidsproblemen. Een verandering die uiteraard ook gevolgen heeft voor de toekomst van hun kinderen.
 2. Koninklijke Schenking vangt drie Oekraïense gezinnen op: “We verwelkomen hen zolang het nodig is”
  Royalty

  Koninklij­ke Schenking vangt drie Oekraïense gezinnen op: “We verwelko­men hen zolang het nodig is”

  De Koninklijke Schenking, de openbare instelling die het staatseigendom beheert en ter beschikking stelt aan de koninklijke familie, heeft besloten om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Een drietal gezinnen zullen ondergebracht worden in accommodaties ergens in het Brusselse. “Ik wist dat de koning er veel belang aan hechtte dat we dit zouden doen”, aldus voorzitter Jan Smets.
 3. Zelfgemaakte brownies en traditionele kledij: royals laten alle protocollen varen voor Oekraïne
  PREMIUM
  Royalty

  Zelfgemaak­te brownies en traditione­le kledij: royals laten alle protocol­len varen voor Oekraïne

  Van één zaak kan de Russische president Vladimir Poetin zeker zijn: hij hoeft er niet op te rekenen dat hij nog op de thee wordt gevraagd in één van Europa’s paleizen. Unaniem en ongezien scherp veroordelen de gekroonde hoofden zijn wrede inval en scharen ze zich achter de Oekraïners, of ze nu hulppakketten samenstellen, geld doneren, stelling nemen met een blouse of zelfs vluchtelingen opvangen zoals onze eigen vorst. Zo verzetten de royals zich - subtiel én onsubtiel - tegen de oorlog.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Beelden van jonge prins William en Kate Middleton die stevig feesten gaan viraal
  Play
  Royalty

  Beelden van jonge prins William en Kate Middleton die stevig feesten gaan viraal

  Het oude ‘feestleven’ van prins William (40) en Kate Middleton (40) gaat viraal op TikTok. Een gebruiker van de app maakte een video waarin oude foto’s te zien zijn van het leven dat het koppel leidde, voordat ze trouwden in 2011. Dat leven zag er opmerkelijk anders uit, in vergelijking met hoe het koppel nu voorkomt. De video krijgt opvallend veel positieve commentaren, omdat het de twee volgens velen “herkenbaar” en “menselijk” maakt. “Ze zijn net als iedereen”, klinkt het onder meer in de reacties. “Ze lijken op mij wanneer ik met mijn vrienden foto’s maak!”