Van links naar rechts: de Britse prins William en Kate, de Japanse prinses Mako en Kei en de Noorse kroonprins Carl Philip en Sofia.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: de Britse prins William en Kate, de Japanse prinses Mako en Kei en de Noorse kroonprins Carl Philip en Sofia. © AP/DANAPRESS/PHOTO NEWS - Fotomontage HLN

Van ‘basse classe’ tot royalty: Japanse prinses Mako is niet de eerste die met 'gewone burger' trouwt

RoyaltyEen prins of prinses die smoorverliefd wordt op een doodgewone jongen of meisje en door het vuur gaat voor de liefde. Het lijkt een verhaal uit de sprookjesboeken, maar ook in het echt komt de situatie voor. Zo is de Japanse prinses Mako deze week getrouwd met haar ‘commoner’ Kei Komuro, een verbintenis die het land op stelten zette en waardoor zij haar koninklijke status zal verliezen. Maar ook deze royals weten wat het is om te huwen met ‘Jan Modaal’, en welke gevolgen dat kan hebben.

6 reacties

 • Stroobants Alexander

  3 maanden geleden
  Kate is niet van adel maar kan wel samen met haar man de troon op. In Japan kan dat niet, Mako was ooit gelieft en word nu door de bevolking uitgespuwd.
 • imke de meester

  3 maanden geleden
  Mathilde is toch van adel, geen Belgische adel maar wel van adel. Lees de biografie van Mathilde eens.
 • Gerard Braeckmans

  3 maanden geleden
  BV's trouwen ook met voetballers, ontwerpers, regisseurs en andere soorten. Het wordt een soort inteelt.
 • Daisy Caverneels

  3 maanden geleden
  Mathilde is ni soms een gewoon meisje zene vergeet da maar, die komt ook uit een familie met heel veel geld. Net zoals die van Engeland Kate die is ook ni van adel ma speciaal opgevoed en gepusht om me ne rijke te trouwen. Haar zus ook trouwens de familie staat ervoor gekend.
 • imke de meester

  3 maanden geleden
  Prins Laurent is toch ook getrouwd met een niet adellijke vrouw waarom wordt dit niet vermeld ?
 1. Voor de liefde gaf ze alles en iedereen op: Japanse prinses Mako eindelijk gehuwd met haar 'gewone' man
  Royalty

  Voor de liefde gaf ze alles en iedereen op: Japanse prinses Mako eindelijk gehuwd met haar 'gewone' man

  De Japanse prinses Mako (30) is na een verloving van vier jaar eindelijk getrouwd met haar grote liefde, Kei Komuro (30). Het werd een feest in mineur, want daags voor het huwelijk werd er nog geprotesteerd tegen Komuro. “Ik heb spijt van het ongemak dat ik heb veroorzaakt en ik ben dankbaar voor diegenen die me zijn blijven steunen. Voor mij is Kei onvervangbaar”, mopperde de prinses emotioneel tijdens de plechtigheid.
 1. Een waarzegster had het allemaal voorspeld: hoe de onbekende Australische Mary de kroonprinses van Denemarken werd
  PREMIUM
  Royalty

  Een waarzeg­ster had het allemaal voorspeld: hoe de onbekende Australi­sche Mary de kroonprin­ses van Denemarken werd

  Het leven van Mary Donaldson (48) leest als een heus sprookje: de Australische juriste die plots prinses wordt. Want zo is het gelopen voor prinses Mary van Denemarken, en zo werd het ook voorspeld. “Een waarzegster zei me ooit ik verliefd zou worden op een buitenlandse man, dat ik naar Europa zou verhuizen en dat ik beroemd zou worden.” En zeggen dat ze eerst helemaal niet wist dat ze met een prins stond te praten.
 2. Het liefdesverhaal van de Japanse prinses en de advocaat voor wie ze álles opgaf: “Sorry, hij is onvervangbaar”
  PREMIUM
  Royalty

  Het liefdesver­haal van de Japanse prinses en de advocaat voor wie ze álles opgaf: “Sorry, hij is onvervang­baar”

  Zoals Assepoester, maar dan omgekeerd. De Japanse prinses Mako (30) gaf alles dat ze ooit gekend had op om bij haar geliefde te kunnen zijn. Haar koninklijke titel én haar plekje in het keizershuis werden deze week ingeruild voor het leven van een doodgewone vrouw. Onder gemor van de Japanners, gezien haar ‘man van het volk’ blijkbaar nog openstaande schulden heeft. Het epische verhaal van een koppel dat het keizershuis liever ziet vallen dan dat ze van elkaar gescheiden zouden worden.
 3. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.