Van links naar rechts: de Britse prins William en Kate, de Japanse prinses Mako en Kei en de Noorse kroonprins Carl Philip en Sofia.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: de Britse prins William en Kate, de Japanse prinses Mako en Kei en de Noorse kroonprins Carl Philip en Sofia. © AP/DANAPRESS/PHOTO NEWS - Fotomontage HLN

Van ‘basse classe’ tot royalty: Japanse prinses Mako is niet de eerste die met 'gewone burger' trouwt

RoyaltyEen prins of prinses die smoorverliefd wordt op een doodgewone jongen of meisje en door het vuur gaat voor de liefde. Het lijkt een verhaal uit de sprookjesboeken, maar ook in het echt komt de situatie voor. Zo is de Japanse prinses Mako deze week getrouwd met haar ‘commoner’ Kei Komuro, een verbintenis die het land op stelten zette en waardoor zij haar koninklijke status zal verliezen. Maar ook deze royals weten wat het is om te huwen met ‘Jan Modaal’, en welke gevolgen dat kan hebben.

7 reacties

 • Léon-Bernard Giot

  12 maanden geleden
  Toch leuk om te lezen dat er nog mensen zijn die niet weten wie onze koningin is . . . Koningin Mathilde werd geboren als jonkvrouwe in het Huis d' Udekem d' Acoz. Zij is de oudste dochter van graaf Patrick d' Udekem d'Acoz en de Poolse gravin Anne Marie Komorowska. Dus zeker en vast helemaal van adel ! Belgische én Poolse adel !
 • Stroobants Alexander

  1 jaar geleden
  Kate is niet van adel maar kan wel samen met haar man de troon op. In Japan kan dat niet, Mako was ooit gelieft en word nu door de bevolking uitgespuwd.
 • imke de meester

  1 jaar geleden
  Mathilde is toch van adel, geen Belgische adel maar wel van adel. Lees de biografie van Mathilde eens.
 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  BV's trouwen ook met voetballers, ontwerpers, regisseurs en andere soorten. Het wordt een soort inteelt.
 • Daisy Caverneels

  1 jaar geleden
  Mathilde is ni soms een gewoon meisje zene vergeet da maar, die komt ook uit een familie met heel veel geld. Net zoals die van Engeland Kate die is ook ni van adel ma speciaal opgevoed en gepusht om me ne rijke te trouwen. Haar zus ook trouwens de familie staat ervoor gekend.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. In 2019 werden beelden nog verboden: prinses Amalia gooit de heupen los op Aruba
  Royalty

  In 2019 werden beelden nog verboden: prinses Amalia gooit de heupen los op Aruba

  De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zich op hun laatste avond in Aruba nog eens laten gaan. Ook prinses Amalia was van de partij om onder begeleiding van Caribische muziek de beentjes eens los te gooien. Het moment wordt een heus feest inclusief glitterende pakken en een fanfare. Markant detail: Amalia droeg tijdens het gebeuren dezelfde jurk als tijdens haar vakantie in Sevilla in 2019, waar ze toen de flamenco danste. Maar de koninklijke familie drong er toen op aan dat die beelden niet mochten verspreid worden.
 3. Voor de liefde gaf ze alles en iedereen op: Japanse prinses Mako eindelijk gehuwd met haar 'gewone' man
  Royalty

  Voor de liefde gaf ze alles en iedereen op: Japanse prinses Mako eindelijk gehuwd met haar 'gewone' man

  De Japanse prinses Mako (30) is na een verloving van vier jaar eindelijk getrouwd met haar grote liefde, Kei Komuro (30). Het werd een feest in mineur, want daags voor het huwelijk werd er nog geprotesteerd tegen Komuro. “Ik heb spijt van het ongemak dat ik heb veroorzaakt en ik ben dankbaar voor diegenen die me zijn blijven steunen. Voor mij is Kei onvervangbaar”, mopperde de prinses emotioneel tijdens de plechtigheid.
 4. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  21

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.