Koning Vajiralongkorn van Thailand.
Volledig scherm
Koning Vajiralongkorn van Thailand. © EPA

Thaise koning betaalt geen belastingen voor riant buitenverblijf in Duitsland

RoyaltyDe Thaise koning Vajiralongkorn (68) heeft jarenlang geen belasting betaald in de Duitse gemeente Tutzing, aan de Starnberger See. De vorst heeft daar een tweede verblijf. Dat blijkt uit onderzoek van plaatselijk gemeenteraadslid en belastingadviseur Lucie Vorlickova en wordt gemeld door de krant Starnberger Merkur.

8 reacties

 • Robert Swillen

  2 jaar geleden
  De rekeningen van al de koningshuizen wordt betaald door hun bevolking . Alleen de voordelen en achterpoortjes kennen zij zeer goed.
 • filip de cock

  2 jaar geleden
  hij krijgt hier alvast massaal meer kritiek hierop dan in eigen land, zijn bevolking is politiek heel verdeeld (in rode en gele) maar zowel de rode als de gele zijn voor hun koning
 • Marc Verdonck

  2 jaar geleden
  Dit is geen koning maar een dictator die zijn volk uitbuit en onderdrukt.
 • Johan De Bruycker

  2 jaar geleden
  Hij kan het zich nochtans permitteren, gewoon eigen bevolking een beetje meer uitzuigen om zijn eigen fortuin toch niet aan te hoeven spreken...ik begrijp niet dat dit soort in Europa toegelaten wordt.
 • Mich Vanderhoydonck

  2 jaar geleden
  De decadentie ten top en dat voor een ( zogezegd) staatshoofd. Hopelijk krijgt zijn volk hem spoedig en definitief buiten en koning af .
 1. KIJK. Iraanse ambassadeur weigert Spaanse koningin Letizia de hand te schudden
  Royalty

  KIJK. Iraanse ambassa­deur weigert Spaanse koningin Letizia de hand te schudden

  De Spaanse koning Felipe (54) en zijn vrouw Letizia (50) hebben donderdag een nieuwjaarsreceptie gehouden in het Koninklijk Paleis van Madrid. Ze hebben er heel wat buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van in Spanje gevestigde internationale organisaties ontvangen. Maar toen de ambassadeur van Iran het vorstenpaar begroette, schudde hij alleen de hand van koning Felipe. Het was ook niet de eerste keer, al heeft dat niets met de Spaanse koningin te maken: “Er zijn hier culturele etiquetteregels aan het werk. Dit is geen publieke afkeuring, maar de naleving van de Iraanse norm”, zegt de Britse lichaamstaalexpert Judi James. “Binnen de Iraanse cultuur schudden mannen en vrouwen elkaar geen hand, tenzij de vrouw eerst haar hand uitsteekt en de man bereid is het gebaar te beantwoorden.”
 2. Nu hij tegenstanders weer massaal laat zoeken door politie: wie is Rama X, de Thaise vorst die steeds meer in ongenade valt?
  PREMIUM
  Royalty

  Nu hij tegenstan­ders weer massaal laat zoeken door politie: wie is Rama X, de Thaise vorst die steeds meer in ongenade valt?

  Sinds zijn kroning op 4 mei 2019 heeft de Thaise Maha Vajiralongkorn (67), die door het leven gaat als koning Rama X, zijn reputatie van vrouwenverslinder en totaal onbekwame koning alleen maar versterkt. Zeker nu bekend raakte dat in Thailand arrestatiebevelen uitgevaardigd zijn tegen verschillende activisten die opriepen tot een hervorming van de monarchie. Hoewel de koning overal wordt toegejuicht door een menigte onderdanen, zou de Thaise bevolking in realiteit het hart vasthouden. Zij vrezen dat hun koning de eeuwenoude dynastie van zijn familie eigenhandig kan verwoesten.