Sultan Haitham bin Tariq, de huidige sultan van Oman
Volledig scherm
Sultan Haitham bin Tariq, de huidige sultan van Oman © AP

Sultan Haitham neemt koninklijk besluit: “Oman krijgt een kroonprins”

RoyaltyHet Sultanaat Oman krijgt een kroonprins. Dat heeft de 65-jarige sultan Haitham maandag bepaald in een nieuwe koninklijk besluit. Haitham, die precies een jaar geleden op de troon kwam na het overlijden van zijn neef sultan Qaboos, wil dat de troonopvolging transparanter en stabieler wordt. Wie de kroonprins wordt, is niet bekendgemaakt.

1 reactie

 • Filip Vanlaeken

  7 dagen geleden
  Het ging daar vrieger niet in rechte lijn, maar eerder per generatie, dus naar de oudste nog levende broer of neef. Maar zowel in Saudi als nu in Oman grijpt 1 tak alle macht. De kroonprins van Saudi werd veel genoemd in de moord op journalist Khashoggi in Istanbul. Hopelijk doet deze Dhi Neyan het iets beter. Oman is normaal iets rustiger, zeer mooi land trouwens.
 1. Na jaar vol tegenslag: prins Laurent deelt beste wensen met stralende gezinsfoto
  Royalty

  Na jaar vol tegenslag: prins Laurent deelt beste wensen met stralende gezinsfoto

  Prins Laurent (57) en zijn vrouw prinses Claire (46) hebben hun volgers via de sociale media fijne feestdagen en een gelukkig 2021 gewenst. Het koninklijke koppel deed dat met een stralende nieuwe foto, waarop ze samen te zien zijn met hun kinderen Nicolas (15), Aymeric (15) en Louise (17). Op het portret valt één gegeven op: het gezin poseert in truien die zo uit de kledingkast van viroloog Marc van Ranst lijken te komen.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Arnold Schwarzenegger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"
  Play

  Arnold Schwarzen­eg­ger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"