Van links naar rechts: koningin Rania, prinses Basma Otoum (vrouw van prins Hamzah bin Hussein), prins Hamzah bin Hussein, koning Abdullah en koningin Noor (de moeder van Hamzah).
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: koningin Rania, prinses Basma Otoum (vrouw van prins Hamzah bin Hussein), prins Hamzah bin Hussein, koning Abdullah en koningin Noor (de moeder van Hamzah). © AFP

Sprookje op papier, felle ruzie achter de schermen: broedertwist toont verborgen kant van Jordaanse koningshuis

RoyaltyKoningin Rania (50) en koning Abdullah (58) van Jordanië lijken in de media steevast het perfecte vorstenpaar. Zij werd ooit uitgeroepen tot meest stijlvolle royal en knapste koningin, hij viel al meermaals in de prijzen om z’n uitmuntend leiderschap. De verrassing was dan ook groot toen de halfbroer van de koning, prins Hamzah bin Hussein (41), afgelopen weekend gearresteerd werd, omdat hij naar verluidt een staatsgreep wou plegen. De sfeer achter de schermen van het koningshuis lijkt zo een pak minder amicaal dan iedereen doet uitschijnen...

2 reacties

 • Bart Dekort

  7 dagen geleden
  Ook al betaal je de poppetjes die royale familie spelen royaal. Het blijven mensen van vlees en bloed, die geregeld uit hun rol vallen. Middeleeuwse praktijken dienen gechekt te worden op hun nut in de 21e eeuw, maar dat is wishfull thinking uiteraard.
 • Sobek Wessels

  7 dagen geleden
  Ach overal hetzelfde Liedje , Jaloezie en Hebzucht ! alhoewel ze al een Droom leven hebben willen ze steeds meer de broers , zusters , neven van zulke Koningen . Ook denken ze het allemaal beter te kunnen maar het tegendeel is vaker realiteit !
 1. Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pietersplein riep voor hem, dat wou ik ook!"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pieters­plein riep voor hem, dat wou ik ook!"

 2. Staf Coppens neemt in tranen afscheid van zijn broers
  Play
  Camping Coppens

  Staf Coppens neemt in tranen afscheid van zijn broers