Groothertogin María Teresa.
Volledig scherm
PREMIUM
Groothertogin María Teresa. © WireImage

Spontane vrouw of veeleisende dictator? Waarom groothertogin María Teresa van Luxemburg zo omstreden is

RoyaltyGroothertogin María Teresa, die deze week 66 werd, doet al sinds haar intrede aan het Luxemburgse hof in 1981 heel wat stof opwaaien. De ruzie met haar schoonmoeder Joséphine Charlotte gaat de geschiedenisboeken in als ‘legendarisch’ en vorig jaar nog opende het parlement een onderzoek naar haar personeelsbeleid, nadat er maar liefst 51 personeelsleden ontslagen werden of zélf met slaande deuren vertrokken. En toch kan María Teresa ondanks alles blijven rekenen op de onvoorwaardelijke steun van haar man groothertog Henri.

 1. Luxemburgs hof alweer overschaduwd door problemen: waarom prins Louis zijn verloving plots afblaast
  PREMIUM
  Royalty

  Luxemburgs hof alweer overscha­duwd door problemen: waarom prins Louis zijn verloving plots afblaast

  Er lijken weer donkere wolken boven de koninklijke familie van Luxemburg te hangen, nu prins Louis (35) zijn verloving met Scarlett-Lauren Sirgue (30) plots heeft afgeblazen. Het favoriete neefje van koningin Fabiola bekent in een verklaring dat “fundamentele meningsverschillen” de boosdoener zijn, al blijft hij verder vaag over de reden van de breuk. Deed het vooruitzicht van een koninklijk leven samen hen twijfelen, zoals al veel langer werd geopperd? Of was het toch haar omstreden familiegeschiedenis die hen, daar in het extreem traditionele en katholieke Luxemburg, de das omdeed?
 2. Luxemburg viert geboorte van troonopvolger, maar achter de schermen regeren angst, hebzucht en manipulaties
  PREMIUM
  Royalty

  Luxemburg viert geboorte van troonopvol­ger, maar achter de schermen regeren angst, hebzucht en manipula­ties

  Luxemburg heeft een nieuwe toekomstige troonopvolger. Erfgroothertogin Stéphanie (36) heeft woensdag de kraamafdeling van het ziekenhuis mogen verlaten met haar zoontje Charles, die zondag via een keizersnede ter wereld kwam. Met de komst van baby Charles breekt een nieuw hoofdstuk aan voor de Luxemburgse koninklijke familie. Al komt dat ‘vers bloed’ geen moment te vroeg, want achter de schermen regeren angst, hebzucht en machtsspelletjes al jarenlang het hof. Wat is er aan de hand?
 3. Sloeg prins Constantijn Alexios van Griekenland een getrouwd model aan de haak? “Ze kusten en omhelsden elkaar”
  PREMIUM
  Royalty

  Sloeg prins Constan­tijn Alexios van Grieken­land een getrouwd model aan de haak? “Ze kusten en omhelsden elkaar”

  Elke generatie royals kent zo zijn prinselijke hartenbrekers. In Griekenland neemt Constantijn Alexios van Griekenland en Denemarken (24) - Tino voor de vrienden - die rol op zich. Hoewel hij het grootste deel van zijn leven bewust onder de radar bleef, laat de prins af en toe van zich horen. En hoe. Zijn nieuwste verovering is Poppy Delevingne, een gegeerd model én getrouwde vrouw.
 4. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.