Prinses Leonor van Spanje zou volgens de Spaanse media negatief beïnvloed worden door prinses Alexia.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Leonor van Spanje zou volgens de Spaanse media negatief beïnvloed worden door prinses Alexia. © REUTERS

Spanje maakt zich zorgen om 15-jarige prinses Leonor: “Prinses Alexia heeft slechte invloed op haar”

RoyaltyDe gelekte beelden waarop een schaars geklede prinses Alexia (16) te zien is tijdens een studentenfeestje in Wales, werden in alle uithoeken van Europa bekeken. Maar vooral in Spanje gingen heel wat wenkbrauwen de hoogte in. ‘Hun’ prinses Leonor (15) zit immers in dezelfde klas als Alexia, en haar opleiding was al niet onbesproken bij het volk. Hoe reageren koning Felipe (53) en koningin Letizia (49) op de vriendschap van hun dochter met de Nederlandse prinses?

 1. “Filip en Mathilde zouden hier niet om kunnen lachen”: moet kroonprinses Elisabeth nu ook vrezen voor gelekte beelden?
  PREMIUM
  Royalty

  “Filip en Mathilde zouden hier niet om kunnen lachen”: moet kroonprin­ses Elisabeth nu ook vrezen voor gelekte beelden?

  Krijgen we binnenkort een schaarsgeklede kroonprinses Elisabeth (19) te zien tijdens een studentenfeestje? Nu de opgedoken privéfoto’s van de Nederlandse prinses Alexia (16) voor opschudding zorgen, doet het vragen rijzen over de verhoudingen tussen de Belgische media en het hof. Want hoe gaan koning Filip en Mathilde eigenlijk om met de privébeelden van hun kinderen? Wordt ook de Belgische koninklijke familie beschermd door een strikte mediacode? En wat leerde het hof uit eerdere incidenten, zoals de gelekte foto’s van koning Filip die nooit het daglicht mochten zien?
 2. Wie is prinses Alexia (16)? Een rebels meisje, iemand die graag een podium krijgt en de aandacht opzoekt, op sociale media en bij de jongens
  PREMIUM
  Royalty

  Wie is prinses Alexia (16)? Een rebels meisje, iemand die graag een podium krijgt en de aandacht opzoekt, op sociale media en bij de jongens

  Eén zwoele foto in korset en de Nederlanders weten het weer: hun prinsessen zijn ook maar mensen, ook al zijn ze nog maar 16. Maar wie is prinses Alexia, tussentelg en tweede in rij voor de Nederlandse troon? Peetdochter van onze koningin Mathilde en evenbeeld van moeder Máxima, maar met de allures van een filmster en het rebelse karakter van een ‘nummer twee’. Een portret.