Prinses Leonor van Spanje zou volgens de Spaanse media negatief beïnvloed worden door prinses Alexia.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Leonor van Spanje zou volgens de Spaanse media negatief beïnvloed worden door prinses Alexia. © REUTERS

Spanje maakt zich zorgen om 15-jarige prinses Leonor: “Prinses Alexia heeft slechte invloed op haar”

RoyaltyDe gelekte beelden waarop een schaars geklede prinses Alexia (16) te zien is tijdens een studentenfeestje in Wales, werden in alle uithoeken van Europa bekeken. Maar vooral in Spanje gingen heel wat wenkbrauwen de hoogte in. ‘Hun’ prinses Leonor (15) zit immers in dezelfde klas als Alexia, en haar opleiding was al niet onbesproken bij het volk. Hoe reageren koning Felipe (53) en koningin Letizia (49) op de vriendschap van hun dochter met de Nederlandse prinses?

 1. Hier totaal vergeten, daar nog steeds vereerd: hoe de Belgische prinses Charlotte het tot keizerin van Mexico schopte
  PREMIUM
  Royalty
  3

  Hier totaal vergeten, daar nog steeds vereerd: hoe de Belgische prinses Charlotte het tot keizerin van Mexico schopte

  Terwijl hier de borstbeelden van koning Leopold II worden beklad, richt Mexico monumenten op ter ere van zijn zuster Charlotte. Al komen die er misschien bij ons ook, nu auteur Kristien Dieltiens (68) het nieuwe boek ‘Carlota’ schreef. In gesprek met ‘Dag Allemaal’ vertelt ze alles over het leven en de denkwereld van de Belgische prinses, die keizerin werd van Mexico, maar ook paranoïde was en 60 jaar lang opgesloten zat. “Op het einde is ze in de grootste eenzaamheid gestorven.”
 2. “Filip en Mathilde zouden hier niet om kunnen lachen”: moet kroonprinses Elisabeth nu ook vrezen voor gelekte beelden?
  PREMIUM
  Royalty

  “Filip en Mathilde zouden hier niet om kunnen lachen”: moet kroonprin­ses Elisabeth nu ook vrezen voor gelekte beelden?

  Krijgen we binnenkort een schaarsgeklede kroonprinses Elisabeth (19) te zien tijdens een studentenfeestje? Nu de opgedoken privéfoto’s van de Nederlandse prinses Alexia (16) voor opschudding zorgen, doet het vragen rijzen over de verhoudingen tussen de Belgische media en het hof. Want hoe gaan koning Filip en Mathilde eigenlijk om met de privébeelden van hun kinderen? Wordt ook de Belgische koninklijke familie beschermd door een strikte mediacode? En wat leerde het hof uit eerdere incidenten, zoals de gelekte foto’s van koning Filip die nooit het daglicht mochten zien?
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Wie is prinses Alexia (16)? Een rebels meisje, iemand die graag een podium krijgt en de aandacht opzoekt, op sociale media en bij de jongens
  PREMIUM
  Royalty

  Wie is prinses Alexia (16)? Een rebels meisje, iemand die graag een podium krijgt en de aandacht opzoekt, op sociale media en bij de jongens

  Eén zwoele foto in korset en de Nederlanders weten het weer: hun prinsessen zijn ook maar mensen, ook al zijn ze nog maar 16. Maar wie is prinses Alexia, tussentelg en tweede in rij voor de Nederlandse troon? Peetdochter van onze koningin Mathilde en evenbeeld van moeder Máxima, maar met de allures van een filmster en het rebelse karakter van een ‘nummer twee’. Een portret.
 3. Gewaagde privéfoto’s van feestende prinses Alexia zorgen voor ophef, koningshuis reageert ontstemd
  Royalty

  Gewaagde privéfoto’s van feestende prinses Alexia zorgen voor ophef, konings­huis reageert ontstemd

  De Nederlandse prinses Alexia, dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, studeert momenteel aan het Atlantic College in Wales. De 16-jarige Alexia geniet er duidelijk volop van het studentenleven, dat blijkt uit een pikante foto die is opgedoken op sociale media. Het beeld zorgt voor ophef in Nederland, aangezien de strenge mediacode verbiedt dat privébeelden van minderjarige royals getoond worden. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft ondertussen gereageerd.