Prinses Leonor van Spanje.
Volledig scherm
Prinses Leonor van Spanje. © Getty Images

Spaanse prinses Leonor geeft geheimzinnig feestje (maar waar was haar zus?)

RoyaltyPrinses Leonor van Spanje (16) heeft drukke dagen achter de rug. Sinds ze terugkeerde uit Wales, waar ze studeert, heeft de troonopvolgster verschillende activiteiten afgewerkt. Toch was er ook tijd om plezier te maken, want de oudste dochter van koning Felipe (54) en koningin Letizia (49) organiseerde een privéfeest voor haar en haar beste vrienden. Haar jongere zus Sofía was echter afwezig, hoewel de twee toch onafscheidelijk zijn.

1 reactie

 • Kurt Vanhaverbeke

  5 maanden geleden
  Misschien kon de jongste er gewoon niet bij zijn omdat er alcohol werd geschonken? Logisch toch?
 1. Van vrije opvoeding tot notoire controledrang: zo groot is de invloed van de Europese royals op hun dochters
  PREMIUM
  Royalty

  Van vrije opvoeding tot notoire controle­drang: zo groot is de invloed van de Europese royals op hun dochters

  Éérst moeder, dan pas koningin. Vroeger werden hun kinderen uitbesteed aan nanny’s, nu zorgen de koninklijke moeders zo veel mogelijk zelf voor de opvoeding van hun kroost. En dat gaat er binnen elk koningshuis opvallend verschillend aan toe: zo staat koningin Mathilde (49) erop haar dochters te disciplineren en heeft de Spaanse koningin Letizia (49) een notoire controledrang. De Noorse kroonprinses Mette-Marit (48) pakt het dan weer heel anders aan. Wij belichten in dit Moederdagweekend de meest bijzondere moeder-dochterrelaties aan de Europese hoven.
 2. “Ze doet niet wat ze wil, maar wat ze moet”: hoe ‘Disneyprinses’ Leonor de Spaanse monarchie moet redden
  PREMIUM
  Royalty

  “Ze doet niet wat ze wil, maar wat ze moet”: hoe ‘Disney­prin­ses’ Leonor de Spaanse monarchie moet redden

  Wanneer ze de troon bestijgt, zal ze de eerste Spaanse koningin worden sinds de jaren 1800. Prinses Leonor is nog maar 16 jaar oud, maar wordt nu al klaargestoomd om de kroon te dragen. Zomervakantie ten spijt trad de prinses de afgelopen dagen volop naar de voorgrond door haar ouders te vergezellen tijdens officiële activiteiten. Een bewuste zet van koning Felipe (54) en koningin Letizia (49) om de wankelende monarchie te redden. Al is lang niet iedere kenner in Spanje er gerust in: “Ik schaam me voor collega’s die zeggen dat Leonor een goede koningin zal zijn.”