Koning Albert en Paola en hun jacht, de Alpa.
Volledig scherm
Koning Albert en Paola en hun jacht, de Alpa. © Reporters/SuperYachtTimes - Fotomontage HLN

Solden bij koning Albert en Paola: prijs van luxejacht aanzienlijk verlaagd

RoyaltyKoning Albert (87) en Paola (84) lijken maar niet af te geraken van hun jacht, de Alpa IV. De luxeboot staat al sinds de zomer van 2021 officieel te koop, maar hoewel de prijs eerst nog 1,95 miljoen euro bedroeg, moet de koper nu nog ‘maar’ 1,7 miljoen euro op tafel leggen.

34 reacties

 • Carine Goedertier

  12 maanden geleden
  Schandalig. Luxueus leven en ondanks zijn toch zeer riante vergoeding van alles en nog wat, zonder schroom, door de burgers laten betalen. De opbrengst van het yacht moet eigenlijk terugbetaald worden aan defensie. Een grote blaam ook voor defensie die zomaar onterecht al die facturen betaald. Politici wordt eens wakker en doe eindelijk eens iets aan al die onterechte uitgaven en subsidies alom.
 • Lucas Vissers

  12 maanden geleden
  Hij moet ( onze boot ) toch niet te goedkoop verkopen hè ! De opbrengst gaat hij toch niet in zijn eigen zak steken zeker ?
 • Ward Berden

  12 maanden geleden
  Laat onze marine dat schip dan ook maar verkopen, ik ben er zeker van dat de matrozen die onze vrijheid bewaken dat geld goed kunnen gebruiken
 • Jef Lois

  12 maanden geleden
  Als je dergelijke bedragen kan uitgeven aan een boot dan heb je geen dotatie meer nodig. Zet de dotatie onmiddellijk stop.
 • LUC DUTS

  12 maanden geleden
  Opbrengst volledig schenken aan de mensen in Pepinster.Die zitten daar nog steeds in de miserie.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Koning Albert en Paola varen na jaren weer uit met hun luxejacht (en doen dat nog altijd op kosten van defensie)
  PREMIUM
  Royalty

  Koning Albert en Paola varen na jaren weer uit met hun luxejacht (en doen dat nog altijd op kosten van defensie)

  De befaamde badplaats Porto-Vecchio op Corsica kreeg hoog bezoek. Koning Albert (85) en koningin Paola (81) zijn er aangemeerd met hun luxejacht, de Alpa IV. Albert en Paola kochten deze magnifieke plezierboot in 2009 voor 4,6 miljoen euro, nadat ze hun vorige jacht van de hand hadden gedaan. Het valt royaltywatchers evenwel op dat Albert en Paola nog altijd onder militaire vlag varen, wat dus zou betekenen dat de kosten gedragen worden door de Belgische staat.
 3. Die van koning Albert en Paola was maar klein bier: kijk binnen op de échte superjachten van de royals
  PREMIUM
  Royalty

  Die van koning Albert en Paola was maar klein bier: kijk binnen op de échte superjach­ten van de royals

  In het rijk der luxejachten geldt maar één regel: hoe exclusiever, hoe beter. Als je boot geen 50 meter lang is en niet over tientallen vertrekken beschikt, dan tel je in deze wereld niet mee. Op het wereldtoneel behoorden koning Albert (88) en Paola (84) met hun jacht - dat ze net hebben verkocht - altijd tot de ‘basse classe’ van het clubje, al lijkt het hoe dan ook onmogelijk om sommige andere royals af te troeven. Wij nemen je mee aan boord van de meest exclusieve superjachten ter wereld, met prijskaartjes tot 344 (!) miljoen euro.