Prins Amedeo en zijn Elisabetta Rosboch von Wolkenstein.
Volledig scherm
PREMIUM
Prins Amedeo en zijn Elisabetta Rosboch von Wolkenstein. © REUTERS

Royaltywatcher Thierry Debels neemt onze jonge royals onder de loep: “Het paleis is eigenlijk een kleuterklas”

RoyaltyIn het nieuwe boek ‘De jonge royals van België’ neemt royaltywatcher en auteur Thierry Debels (52) de kleinkinderen van koning Albert II (87) uitgebreid onder de loep. “Tegenwoordig gaat de meeste aandacht naar kroonprinses Elisabeth, maar in de jaren 90 werd Amedeo prominent naar voren geschoven. Tot hij plots naar de achtergrond verdween”, zegt Thierry. Voor ons zet hij de meest spraakmakende onthullingen uit zijn boek op een rijtje: “De koninklijke familie bestaat uit verschillende clans die elkaar voortdurend bestrijden.”

 1. Bodyguard van Diana klapt uit de biecht: “Zij ging als eerste vreemd, niet prins Charles”
  PREMIUM
  Royalty

  Bodyguard van Diana klapt uit de biecht: “Zij ging als eerste vreemd, niet prins Charles”

  Het was de meest besproken romance, maar vooral de meest verbijsterende breuk van de vorige eeuw. De scheiding tussen prins Charles en Diana hing als een donderwolk boven het Britse koningshuis, zeker toen de prinses tragisch om het leven kwam. Tot nu toe wezen dramareeksen zoals ‘The Crown’ slechts één grote schuldige aan: Charles (73) - want die was tijdens zijn huwelijk stapelverliefd op Camilla Parker Bowles (74). Maar volgens Diana’s bodyguard Allan Peters ging het er achter de schermen heel anders aan toe en zorgde vooral de prinses voor drama. “Ik heb Charles op de hoogte moeten brengen van haar affaire.”
 2. “En ze leefden nog lang en ongelukkig”: de geschiedenis van koninklijke huwelijken aan het Belgische hof
  PREMIUM
  Royalty

  “En ze leefden nog lang en ongelukkig”: de geschiede­nis van koninklij­ke huwelijken aan het Belgische hof

  Een prins en prinses die in het huwelijksbootje stappen? Daar móet langdurig liefdesgeluk van komen. Of dat leren de sprookjes toch, want de realiteit zit meestal veel minder romantisch in elkaar. Nu prins Laurent (57) en prinses Claire (47) al een tijdje achtervolgd worden door geruchten dat ze gescheiden zouden zijn, duiken wij in het complexe huwelijksleven van de Saksen-Coburg-Gotha’s door de eeuwen heen. Hoe gelukkig waren onze Belgische vorsten in hun huwelijk? En hoe gingen zij om met kwalijke geruchten en problemen? Een kroniek van ‘stil verdriet’, dat tot op vandaag al twee keer tot een koninklijke scheiding leidde.
 1. Voormalige ‘Royalty’-medewerksters schetsen uniek portret van onze prinsessen: “Ik heb de indruk dat ze titels belangrijker vinden dan centen”
  PREMIUM
  Royalty

  Voormalige ‘Royalty’-medewerk­sters schetsen uniek portret van onze prinsessen: “Ik heb de indruk dat ze titels belangrij­ker vinden dan centen”

  Zonder dat er een bevalling plaatsvond, kreeg ons land er met Delphine (52) dit jaar een prinses bij. Maar Brigitte Balfoort (59) en Joëlle Vanden Houden (61), die onze koninklijke familie 20 jaar volgden voor het VTM-programma ‘Royalty’, vonden de tijd om meerdere redenen rijp voor een boek over de prinsessen van België. Dit zijn hun meest opmerkelijke ervaringen ooit met ons vorstenhuis, waaronder de minder bekende dochters van prinses Astrid. “Als Mathilde vindt dat ze een te kort jurkje heeft uitgekozen of te veel make-up opdoet, zal Elisabeth haar zin toch doordrijven.”
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 3. Volgens prins Laurent is Claire “het kotsbeu hoe ze behandeld wordt”. Waar heeft hij het over?
  PREMIUM
  Royalty

  Volgens prins Laurent is Claire “het kotsbeu hoe ze behandeld wordt”. Waar heeft hij het over?

  Het bezoek dat prins Laurent (57) aan revalidatiecentrum TrainM in Antwerpen bracht, ging niet onopgemerkt voorbij. De prins reageerde er voor het eerst publiekelijk op de afwezigheid van zijn vrouw Claire (47), die bijna twee jaar lang van de aardbol verdwenen leek. “Mijn vrouw begint het kotsbeu te worden hoe zij in sommige sferen hier in België wordt behandeld”, klonk het cryptisch bij Laurent. Maar wat bedoelt hij met die ‘sferen’ en over welke ‘behandeling’ heeft hij het?