Volledig scherm
© BELGA

Royaltywatcher over de nieuwe, Engelstalige school van prins Gabriël: “Een bizarre keuze”

RoyaltyIs jouw kind ook met een sip gezicht opnieuw richting klaslokaal getrokken? Wel, het kan nog erger: als je naar een nieuwe school moet waar ze een taal spreken die je niet (of niet goed) kent. Dat is precies wat prins Gabriël (16), zoon van koning Filip en koningin Mathilde, op 2 september heeft meegemaakt. Gabriël zit niet langer op het Nederlandstalige Sint-Jan Berchmanscollege, maar volgt nu les aan het ISB, een Engelstalige privéschool in Watermaal-Bosvoorde, vlakbij Brussel. En dat is volgens onze royaltywatcher op z’n zachtst gezegd bizar.

23 reacties

 • louis meuleman

  2 jaar geleden
  Meuleman Louis Dit is schaamteloos een dotatie van tientallen miljoenen en dan hun kinderen nog op kosten van de gewone mensen op dure privé scholen en ondertussen zijn er veel mensen die de school factuur met moeite kunnen betalen en leven veel mensen die gans hun leven gewerkt hebben van een pensioen van 1200 euro per maand !!!
 • Susie Casteleyn

  2 jaar geleden
  Schaf die monarchie toch af!!!
 • willy van walleghem

  2 jaar geleden
  totaal wereldvreemde mensen,heb er geen enkele afiniteit mee.Dit ware allemaal niet zo erg indien we niet mee moesten betalen aan die poppenkast met ons belastingsgeld. Wanneer gaan we die overjaarse monarchie eens afschaffen. "Si Sire il n y a pas de Belges" waar is dan hoeven we toch ook geen monarchie en een over het paard getilde koningin die je met "Hare Majesteit"dient aan te spreken. willy van walleghem Brugge
 • daniel polspoel

  2 jaar geleden
  Gewoon miskennen van onze scholen en leerkrachten, het is werkelijk een slag in hun aangezicht en een tweede opmerking als vertegenwoordiger van alle Belgen miskennen zij het go onderwijs, stel u maar voor wat hun tante fabiola zou zeggen misschien deed ze dan ook troonsafstand
 • Jules Steenwinckel

  2 jaar geleden
  Het zal zijn dat ONZE scholen niet goed genoeg zijn (t is toch op kosten van de kleine man : de belastingbetaler . Nu weet ik waarom ik moet bijbetalen aan de belastingen .
 1. Prins Gabriël gaat voortaan naar Engelstalige privéschool: 39.515 euro leergeld per jaar
  Royalty

  Prins Gabriël gaat voortaan naar Engelstali­ge privé­school: 39.515 euro leergeld per jaar

  Hoewel de meeste schoolgangers pas volgende week hun boekentas moeten maken, is prins Gabriël vandaag al aan het nieuwe schooljaar begonnen. Ongetwijfeld een bijzondere dag, gezien de prins niet langer naar het Nederlandstalige Sint-Jan Berchmanscollege gaat. Voortaan zit Gabriël op de schoolbanken van een Engelstalige privéschool in Brussel die koning Filip en Mathilde zo’n 39.515 euro per jaar aan leergeld kost. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Schrijnende situatie in sociale woning in 'Vuilste Jobs Van Vlaanderen'
  Play

  Schrijnen­de situatie in sociale woning in 'Vuilste Jobs Van Vlaanderen'

 2. Verhuist Candice naar het Binkom van Martijn? "Voor mij is dit 'the middle of nowhere'"
  Play

  Verhuist Candice naar het Binkom van Martijn? "Voor mij is dit 'the middle of nowhere'"