REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Royalty-historicus Robert Lacey: “Queen Elizabeth ziet in dat Harry en Meghan de koninklijke familie een grote dienst bewijzen”

RoyaltyIn maart stappen Harry (35) en ­Meghan (38) uit ‘The Firm’, zoals de Britse royals hun ‘familiezaak’ ­noemen. Heel wat Engelsen zijn blij van Meghan Markle verlost te zijn. Maar de Queen is mild, zegt royaltykenner Robert Lacey (76) in Dag Allemaal. “Zij is enkel teleurgesteld in ’t feit dat Meghans integratie is mislukt.”

1 reactie

 • Wesley De Koninck

  3 jaar geleden
  is het al eerder gebeurd dat een lid van een koninklijke familie zijn afkomst commercialiseert?
 1. “Ze moest het geflirt met Anne Boleyn elke dag doorstaan, het brak haar hart”: het tragische leven van Catherine van Aragon, de eerste vrouw van Henry VIII
  PREMIUM
  Royalty

  “Ze moest het geflirt met Anne Boleyn elke dag doorstaan, het brak haar hart”: het tragische leven van Catherine van Aragon, de eerste vrouw van Henry VIII

  Ze was vroom, trouw en gerespecteerd. En geloof het of niet, de Britse koning was aanvankelijk smoorverliefd op haar. Als Catherine van Aragon een zoontje op de wereld had gezet, hadden we achteraf waarschijnlijk nooit van de beruchte Henry VIII en zijn zes vrouwen gehoord. In plaats daarvan moest ze toekijken hoe Anne Boleyn met haar echtgenoot aan de haal ging, en vervolgens een kettingreactie van bloed, verdriet en ravage in gang zette. Een desastreuze romance waardoor zelfs de katholieke kerk tenonderging: “Zelfs in ballingschap schreef ze hem elke dag. Ze stierf ongetwijfeld aan een gebroken hart.”
 2. Van romance met ex-gevangene tot overspel met Miss Blote Borsten: de vele ‘foute’ relaties van Stéphanie van Monaco
  PREMIUM
  ROYALTY

  Van romance met ex-gevangene tot overspel met Miss Blote Borsten: de vele ‘foute’ relaties van Stéphanie van Monaco

  Het was vroeger wekelijkse kost: de capriolen van Stéphanie van Monaco (58) die wereldwijd voor sensatie zorgden. En nu ververst ze de luiers van kleindochter Victoire. De getemde rebel is voor het eerst grootmoeder geworden, en daarmee begint alweer een nieuw hoofdstuk in haar bewogen leven. De prinses fladderde van man tot man, de ene al ongeschikter dan de andere. Zo belandde ze ooit in de caravan van een olifantentemmer... ‘Story’ zet haar brokkenparcours op een rijtje.