De Deense prinses Marie (l) en de Britse prinses Margaret.
Volledig scherm
De Deense prinses Marie (l) en de Britse prinses Margaret. © Corbis via Getty Images/AGIP - Fotomontage HLN

ROYAL BITS. Deense prinses Marie komt na maanden weer buiten en wie koopt de diamanten armband van prinses Margaret?

RoyaltyLeden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royalty-land passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes en verhalen van de week.

 1. Waarom prins William en Kate Middleton voor beslissende maanden staan: “Ze zal haar echtgenoot helaas nog zien lijden”
  PREMIUM
  Royalty

  Waarom prins William en Kate Middleton voor beslissen­de maanden staan: “Ze zal haar echtgenoot helaas nog zien lijden”

  Prins William (39) en Kate Middleton (39) wordt nog niet meteen een zorgeloos bestaan gegund. Naast prins Harry (36) en Meghan Markle (40) die de Britse koninklijke familie blijven aanvallen, dreigen ook de komende maanden weer heel wat nieuwe spanningen te veroorzaken. Zo staan er nog een aantal grote en gevoelige gebeurtenissen op til die Kate Middelton en haar echtgenoot emotioneel kunnen ‘maken of kraken’. “Ze worden meedogenloos door het slijk gehaald en geconfronteerd met een nieuwe ronde van publieke vernedering.”
 2. Wordt prinses Eugenie de brug tussen Harry, Meghan en de andere royals? “Ze was ooit zijn speelkameraadje, nu is ze zijn grootste bondgenoot”
  PREMIUM
  Royalty

  Wordt prinses Eugenie de brug tussen Harry, Meghan en de andere royals? “Ze was ooit zijn speelkame­raad­je, nu is ze zijn grootste bondgenoot”

  Toen ze nog ravottende kinderen waren in de tuinen van Buckingham Palace, kregen prins Harry (36) en prinses Eugenie (31) een band die ontstond uit gedeelde schaamte: beiden hadden ze ouders die in de spotlights stonden, en beiden voelden ze er niets voor om zelf even beroemd te worden. Nu dat laatste al lang onvermijdelijk is gebleken, is er nog maar één groot verschil tussen de twee royals: Harry heeft schijnbaar voorgoed gebroken met zijn familie, terwijl Eugenie nog wel met hen door één deur kan. Haar vriendschap met Harry én diens echtgenote Meghan blijft echter ook intact. Zal zij binnenkort de brug vormen die Harry terug naar huis brengt?