Koning Filip kocht in 2019 dit huis in beschermd natuurgebied. In december van dat jaar werden de vergunningen voor renovatie en uitbreiding goedgekeurd.
Volledig scherm
PREMIUM
Koning Filip kocht in 2019 dit huis in beschermd natuurgebied. In december van dat jaar werden de vergunningen voor renovatie en uitbreiding goedgekeurd. © vincent duterne/photo news

REPORTAGE. Op visite op L’Ile d’Yeu waar buitenverblijf onze koning in lastig parket brengt: “Als we uitzondering gaan toestaan voor wie rijk en bemiddeld is, dan wordt het eiland voor de ‘bon chic, bon genre’”

Royalty10 vierkante meter te veel en gemeentepolitiek uit het boekje: koning Filip belandde deze week in een mediastormpje over zijn buitenverblijf op het charmante eilandje Île d’Yeu aan de Franse westkust. Storm in een glas water of heeft onze vorst plots last van een godcomplex? Antwoorden kregen we na een lange autorit en een korte oversteek met de ferry. 

56 reacties

 • willy zachel

  8 maanden geleden
  Uitzonderingen bevestigen de regel ! En de koning is nu eenmaal gebonden aan protocollen één daarvan is agenten voor zijn beveiliging ! Die moeten uiteraard ook eten en drinken en slapen daarom de noodzakelijke verbouwingen voor hun verblijf ! Dat heeft niks met extra Lux of wat dan ook te maken ook niet met rijk of arm zijn . Als er ergens een staatshoofd op bezoek komt zijn talloze verbouwingen gewoon veiligheid routine De koning heeft daar zelf eigenlijk niks over te zeggen !
 • Luc Gorrebeeck

  10 maanden geleden
  Is het iemand van een bepaalde familie die de werken mag uitvoeren ? Of gebeurd het via aanbesteding, zoals bij de aanleg van onze wegen ?
 • Carlo Verstappen

  10 maanden geleden
  Hopelijk is in Frankrijk de wet de wet en geld die voor iedereen en niet alleen voor de gewone mens. En nee, ik heb niks tegen de koning.
 • Georges Van den bossche

  10 maanden geleden
  Met geld koopt men de boter . Had België geld dan hadden we nu genoeg vaccinaties. .
 • Jean-Marie Devos

  10 maanden geleden
  Hij doet zoals heel veel belgen doen die een optrekje hebben in het buitenland waarom zagen er over
 1. Koning Filip en Mathilde laten buitenlandse vakantieplannen varen (maar trekken wél naar de Ardennen)
  Royalty

  Koning Filip en Mathilde laten buitenland­se vakantie­plan­nen varen (maar trekken wél naar de Ardennen)

  Voor de royaltyfans is het jaar na jaar uitkijken naar de foto’s van koning Filip (60) en Mathilde (48) op de latten in het Zwitserse Verbier. Traditiegetrouw nodigt het paleis een fotograaf uit om innige beelden te schieten in de sneeuw, maar dat zal dit jaar niet het geval zijn. Vanwege de coronacrisis heeft ons vorstenpaar beslist om deze winter in ons land te blijven, al zullen ze waarschijnlijk wél afzakken naar het koninklijk kasteel van Ciergnon in de Ardennen.