Queen Elizabeth II
Volledig scherm
PREMIUM
Queen Elizabeth II © AP

REPORTAGE. Londen viert de Queen als nooit tevoren: “Als er één ding is waar Britten verdomd goed in zijn, is het in royaltygek zijn”

RoyaltyEen immens volksfeest is losgebarsten in Londen. Queen Elizabeth (96) zit 70 jaar op de troon en dat heeft de wereld geweten. Een verslag over de eerste dag van haar Platinum Jubilee, met de beroemde parade en balkonscène, waar er maar één iemand de show stal: ‘boze’ Prins Louis. “Als er één ding is waar Britten verdomd goed in zijn, is het om royaltygek te zijn”, lachen enkele Britten.

3 reacties

 • Frank Van Leuvenhaege

  2 maanden geleden
  Een prachtige show ! De Britten op hun best ! Het is mogelijk toch beter dat ze onafhankelijk blijven .. dat is nu eenmaal "British" . ( Het heeft veel geld gekost maar het was perfect ! ...Onze oosterweel kost nog veel meer op kosten van de werkende mens en is na 20 jaar nog niet af ! )
 • Catherine Mistiaen

  2 maanden geleden
  Queen Elizabeth II zal even markant in de media komen als Queen Elizabeth I. Beiden hebben ze geschiedenis geschreven. Royalty moeten we herwaarderen. Macht via geboorte, heeft iets. En ik ken op dit moment niet veel verkozen presidenten die beter zijn als staatshoofd ...
 • Linda D'Haese

  2 maanden geleden
  Mega feest voor de Queen dat honderden miljoenen gaat kosten en ondertussen leeft de heft van de Britten onder de armoede grens wanner gaat dat geld verslindend op kosten van de werkende mensen eens stoppen