De Deense koningin Margrethe ontneemt vier kleinkinderen hun prinsentitels.
Volledig scherm
PREMIUM
De Deense koningin Margrethe ontneemt vier kleinkinderen hun prinsentitels. © Getty Images/Photo News

Rel om prinsentitels zorgt voor drama aan Deense hof: “Margrethe bewijst opnieuw dat ze een brutale koningin is”

RoyaltyCrisis in de Deense koninklijke familie. Koningin Margrethe (82) heeft beslist vier van haar kleinkinderen hun titel van prins en prinses af te nemen. Die voelen zich nu vernederd. Terwijl Margrethe beweert hen juist een dienst te bewijzen, door hen ‘een vrij leven zonder koninklijke beperkingen’ te gunnen. Deense royaltyexperts menen dat Margrethe vooral haar zoon Joachim, vader van de vier, wil treffen. “Ze had hem al naar Frankrijk ‘gedeporteerd’. En nu dít.”

17 reacties

 • Ilse Verlinden

  2 maanden geleden
  Lees aub het artikel, die kinderen hadden geen enkele aanspraak op geld.
 • karin verwimp

  2 maanden geleden
  Ik heb zo'n sterk vermoeden dat de kinderen er niet echt van wakker liggen, maar de ouders des te meer. En als ge zelf denkt dat een grootmoeder haar kleinkinderen minder graag gaat zien omdat ze officieel geen prins of prinses meer zijn, dan schort er serieus wat aan je eigen gedachtegang en mentaliteit.
 • leo foulon

  2 maanden geleden
  De enige democratische oplossing is , is dat iedereen zichzelf prins,prinses,koning of wat dan ook mag noemen. Inflatie van titels noemen ze dat dan
 • Francis smet

  2 maanden geleden
  Er hangt geen financieel plaatje aan vast, dus waarom die titels afnemen? Zij heeft haar titel toch ook gekregen,denk niet dat ze daar ook veel heeft moeten voor doen dan uit de juiste broek geboren.
 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Moeten haar op hun tanden hebben en dat heeft ze.