Koningin Elizabeth heeft zaterdag in haar kersttoespraak veel gesproken over haar in april overleden echtgenoot prins Philip.
Volledig scherm
Koningin Elizabeth heeft zaterdag in haar kersttoespraak veel gesproken over haar in april overleden echtgenoot prins Philip. © REUTERS

Queen openhartig over gemis van 'geliefde' prins Philip in kerstboodschap: “Hij zou willen dat we genieten”

RoyaltyQueen Elizabeth (95) heeft zaterdag in haar kersttoespraak opvallend veel gesproken over haar in april overleden echtgenoot prins Philip. De Britse vorstin was openhartig over het gemis dat zij en haar familie voelen en zei onder meer dat ze voor het eerst echt begrijpt dat de feestdagen ook zwaar kunnen zijn.

  1. Waarom prins Charles zijn meest eenzame en trieste kerst in jaren tegemoet gaat
    PREMIUM
    Royalty

    Waarom prins Charles zijn meest eenzame en trieste kerst in jaren tegemoet gaat

    De afwezigheid van prins Harry’s gezin aan de kersttafel dit jaar knaagt serieus aan zijn vader. Prins Charles (73) heeft kleindochter Lilibet nog steeds niet ontmoet, en een nieuwe aanval op hem vanuit Californië heeft de Britse troonopvolger diep geraakt. In die mate dat Charles twijfelt of zijn zoon ooit nog zal openstaan voor een verzoening. “Het is zo’n trieste gang van zaken. Er is geen enkele manier waarop Charles kan terugvechten en zich publiekelijk verdedigen...”