Elizabeth II
Volledig scherm
Elizabeth II © AFP

Queen krijgt geen privévliegtuig meer van Britse overheid: “Privilege wordt geschrapt vanwege besparingen”

RoyaltyDe officiële vloot van koninklijke privéjets wordt vanaf volgend jaar geschrapt. De beslissing komt er als onderdeel van enkele besparingen op defensie, die de Britse overheid zopas goedkeurde. Queen Elizabeth (94) zal dus voor het eerst in haar leven zonder eigen vliegtuig komen te zitten. 

13 reacties

 • Leonarda Van Opbroecke

  1 maand geleden
  Ons koningshuis heeft ook geen privejet. Maar onze regering heeft wel 5 splinternieuwe VIP vliegtuigen .
 • Chris Dupont

  1 maand geleden
  Raymond van der Craen. Had je nog niet gemerkt dat de democratie niet echt meer werkt? Het verschijnsel is intussen pas 100 jaar oud. De traditionele partijen zijn ei zo na van de kaart geveegd. Overal verschijnen populistische partijen. In Italië is nu een van de grootste partijen voorgezeten door een (beroeps)clown. In Europa gaan we helemaal de communistische toer op, een dictatuur dus. Of een groene dictatuur. Je zou evengoed kunnen stellen dat een democratie niet meer van deze tijd is.
 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Het Belgische koningshuis heeft ook geen privéjet. Ze kunnen wel overal gratis en eerste klasse privé naartoe vliegen waar en wanneer ze maar willen. En dat doen ze ook.
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  allemaal eerst zien en dan geloven. Goede mededeling om de kleine man te sussen :-)
 • patrick claeys

  1 maand geleden
  De enige meerwaarde die zo'n koningshuis heeft, is het feit dat in conflictsituaties de schuldige geen boetekleed aanhoeft, door "bemiddeling" van een koning. Denk aan de school, toen de meester je na een ruzie een hand liet geven aan je tegenstander... Je kwam er toen ook zonder gezichtsverlies van af.
 1. Prins Andrew hoopt op verlossing na dood prins Philip: “Hij wil opnieuw onder de mensen komen”
  Royalty
  5

  Prins Andrew hoopt op verlossing na dood prins Philip: “Hij wil opnieuw onder de mensen komen”

  Zijn job als senior royal moest hij opgeven, officiële uitstapjes met de Queen zitten er niet meer in en zelfs de bruiloft van zijn dochter moest achter gesloten deuren plaatsvinden vanwege het schandaal rond zijn persoon: prins Andrew (61) verstopte zich het afgelopen jaar om zijn mogelijke betrokkenheid bij het Epstein-schandaal uit de media te houden. Na de dood van prins Philip verscheen hij echter plotseling weer voor de camera’s, tot grote verrassing van de Britse royaltywatchers.
 1. Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pietersplein riep voor hem, dat wou ik ook!"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pieters­plein riep voor hem, dat wou ik ook!"

 2. Staf Coppens neemt in tranen afscheid van zijn broers
  Play
  Camping Coppens

  Staf Coppens neemt in tranen afscheid van zijn broers