AFP
Volledig scherm
© AFP

Queen Elizabeth gebruikt obscure procedure om klimaatwet te ontduiken (en doet dat niet voor het eerst)

RoyaltyDe prinsen Charles (72) en William (39) mogen beroemde gezichten zijn bij campagnes voor het klimaat, als het om de eigen landgoederen gaat, denkt het Britse koningshuis vooral aan zichzelf. De Britse krant The Guardian onthult dat koningin Elizabeth (95) in februari haar privileges gebruikt heeft om haar Schotse landerijen buiten een nieuwe milieuwet te houden.

  1. Kroongetuigen reconstrueren ‘huwelijk van de eeuw’ tussen Diana en Charles: “Twee dagen op voorhand wilde ze alles afblazen”
    PREMIUM
    Royalty

    Kroongetui­gen reconstrue­ren ‘huwelijk van de eeuw’ tussen Diana en Charles: “Twee dagen op voorhand wilde ze alles afblazen”

    Dag op dag 40 jaar geleden kwam de hele wereld even tot stilstand. Iedereen zat voor de buis voor het huwelijk van de Britse prins Charles en Diana, waar 750 miljoen kijkers in 74 landen naar zouden kijken. Maar hoe sprookjesachtig de bruiloft ook leek op televisie, in realiteit scheelde het niet veel of prins Charles had alleen voor het altaar gestaan. “Ik voel me als een lam voor de slacht. Ik weet het en kan er niets aan doen”, gaf Diana enkele uren voor ze haar jawoord gaf zélf nog toe. Een reconstructie van het ‘huwelijk van de eeuw’, verteld door zij die erbij waren.