Prinses Latifa Al Maktoum.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Latifa Al Maktoum. © EPA

Prinses Latifa van Dubai duikt weer op, maar hoe vrij is ze écht? “We wachten op overtuigend bewijs van leven”

Royalty“Hallo, mijn naam is Latifa Maktoum. Mijn vader regeert over Dubai. En ik maak deze video omdat het misschien wel eens mijn laatste zou kunnen zijn.” Met die woorden shockeerde de 35-jarige prinses de wereld in 2018. Daarna werd ze opgepakt, achter slot en grendel gestoken en naar eigen zeggen ook gemarteld door de sjeik. Tot enkele dagen geleden, toen er voor het eerst weer foto’s opdoken van de gedoemde royal in een winkelcentrum. Maar of ze écht op vrije voeten is, blijft nog maar de vraag. De VN heeft er geen goed oog op, en het lot van haar vermiste zus Shamsa blijft voorlopig nog een groot vraagteken.

0 reacties

 1. William heeft het over Elizabeth in eerste speech na begrafenis: “Het is een tijd van diepe rouw”
  Play
  Royalty

  William heeft het over Elizabeth in eerste speech na begrafenis: “Het is een tijd van diepe rouw”

  The show must go on, zo is het altijd al geweest voor de Britse royals. Ook nu ze pas afscheid hebben genomen van hun geliefde Queen Elizabeth, blijven hun verantwoordelijkheden bestaan. Prins William is de eerste die terug aan het werk gaat. In een video-speech sprak hij de Earthshot Prize Innovation Summit toe. “Vanwege zeer trieste omstandigheden kan ik hier vandaag niet zijn”, klinkt het. “Maar mijn grootmoeder zou blij zijn om dit te zien.”
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Er wordt voorzichtig gelachen: prins Louis gaat viraal met ‘Home Alone’-memes, na afwezigheid begrafenis Queen Elizabeth
  Royalty
  4

  Er wordt voorzich­tig gelachen: prins Louis gaat viraal met ‘Home Alo­ne’-me­mes, na afwezig­heid begrafenis Queen Elizabeth

  Op maandag 19 september werd Queen Elizabeth II begraven. Prins William en prinses Kate Middleton werden vergezeld door hun oudste kinderen George (9) en Charlotte (7). Opvallende afwezige? Prins Louis (4). Het internet speculeert over wat de jonge prins thuis allemaal uitspookte nu hij ‘Home Alone’ was en amuseert zich kostelijk met enkele virale tweets.