Prinses Haya
Volledig scherm
Prinses Haya © AP

Prinses Haya wint voogdijzaak van Emir van Dubai: "Hij heeft haar extreem mishandeld”

RoyaltyPrinses Haya heeft de voogdijzaak gewonnen van haar ex-man, sjeik Mohammed bin Rashid (72), de emir van Dubai. Een Britse rechter oordeelde donderdag dat de sjeik zijn toenmalige vrouw “extreem mishandeld” heeft en dat de voogdij over de kinderen volledig naar haar moet.

0 reacties

 1. Emir van Dubai moet prinses Haya meer dan half miljard na scheidingsoorlog: “Ze loopt risico voor de rest van haar leven”
  PREMIUM
  Royalty

  Emir van Dubai moet prinses Haya meer dan half miljard na scheidings­oor­log: “Ze loopt risico voor de rest van haar leven”

  Nooit eerder kende het Britse gerecht een hoger bedrag toe in een echtscheidingszaak. Mohammed bin Rashid al-Makhtoum (72), de Emir van Dubai, moet zijn naar het VK gevluchte ex-vrouw prinses Haya (47) in totaal ruim 650 miljoen euro betalen, waaronder een ‘vakantiebudget’ van 6 miljoen euro per jaar en 530.000 euro voor nanny’s. De juridische oorlog tussen de sjeik en de prinses - die al sinds 2019 woedt - kent zo eindelijk zijn ontknoping. Al werd de hele scheiding zo ‘vuil’ gespeeld dat ze prinses Haya voor altijd zal blijven achtervolgen. “De dreiging staat letterlijk voor mijn deur.”
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Prinsessen Eugenie en Beatrice zijn in ongenade gevallen: “Zelfs de aankondiging van haar zwangerschap was veelzeggend”
  PREMIUM
  Royalty
  3

  Prinsessen Eugenie en Beatrice zijn in ongenade gevallen: “Zelfs de aankondi­ging van haar zwanger­schap was veelzeg­gend”

  Het zijn geen makkelijke dagen voor prinsessen Eugenie (33) en Beatrice, de twee dochters van ‘schandaalprins’ Andrew. Hoewel zij niets te maken hebben met de vermeende wandaden van hun vader, worden ze samen met hem aan de kant geschoven. “Het gebeurt subtieler dan bij hun vader”, zo zeggen paleismedewerkers. “Maar de tekenen aan de wand zijn er: hun laatste koninklijke uren hebben geslagen.”
 3. Hij kalmeert z’n dochters met injecties en laat pistolen achter op kussens: zo regeert de omstreden emir van Dubai
  PREMIUM
  Royalty

  Hij kalmeert z’n dochters met injecties en laat pistolen achter op kussens: zo regeert de omstreden emir van Dubai

  De telefoonnummers van prinses Latifa (35) en prinses Haya (47), de dochter en ex-vrouw van de emir van Dubai, zijn opgedoken op de lijst van spionagesoftware Pegasus. Dat meldt The Washington Post. Na onderzoek blijkt dat de telefoons van beide prinsessen allicht gehackt werden, al ging de heerser van Dubai nog veel verder dan dat. Juridische documenten, getuigenissen en onderschepte berichten leggen de ‘barbaarse praktijken’ van de sjeik en zijn kompanen bloot: “Ik ben betrapt door mijn vader”, schreef zijn dochter in een noodkreet. “Sindsdien zit ik opgesloten en zag ik niemand meer.”
 4. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.