Wie zijn de koninklijke nanny's?
Volledig scherm
PREMIUM
Wie zijn de koninklijke nanny's? © Getty Images - Fotomontage HLN

Prinses Diana was stikjaloers op de hare, die van Astrid had weinig respect: dit zijn de kindermeisjes van de royals

Royalty“Als Filip ‘s nachts huilde, stond ik op, niet Paola of Albert.” Koninklijke kindermeisjes: ze waren aanwezig in elk Europees hof, en hebben een enorme impact gehad op onze gekroonde hoofden. En hoewel de huidige generatie royals een veel actievere rol speelt in de opvoeding van hun kroost, zijn nanny’s toch nog altijd onontbeerlijk. Wij lijsten op wie mee instond én instaat voor het grootbrengen van de koninklijke jeugd. “Prinses Astrid heeft het moeder-zijn niet meegekregen. Wij moesten de kinderen opvoeden.”

2 reacties

 • karin verwimp

  2 maanden geleden
  Een lieve zorgzame nanny is nog altijd beter dan een egoïstische tirannieke moeder.
 • Jellis Van Herzele

  2 maanden geleden
  En ik die dacht dat die Astrid zo een goede moeder was. Ja gemakkelijk is het wel. Al s je veel kinderen wilt. Ze door een ander laat opvoeden. Geld en tijd genoeg zeker.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”