Diana en haar kinderen, William en Harry.
Volledig scherm
PREMIUM
Diana en haar kinderen, William en Harry. © AFP

Prinses Diana had een pesthekel aan feestdagen bij de royals: “Ze sloot zich constant op in haar kamer”

RoyaltyVoor de meeste royals zijn de feestdagen een moment waarop ze eindelijk samen kunnen zijn, buiten het oog van de Britse pers. Ze kunnen dan ook niet wachten om kerst en nieuwjaar te gaan vieren in Sandringham. Maar voor wijlen prinses Diana was die periode van het jaar een regelrechte hel, en niet alleen omdat ze een vernederende ervaring opdeed tijdens het uitwisselen van de pakjes. Ze liep tegen de muren op, worstelde meer dan ooit met haar eetstoornis en was zelfs zo ongelukkig dat ze zichzelf van de trap gooide. “Ze sloot zich zo vaak mogelijk op in haar kamer.”

2 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  3 maanden geleden
  Heb daar ook een hekel aan . Je ziet ze het ganse jaar niet , maar om gratis met een flut cadeautje te komen eten staan ze in de rij . Alleen als het naar jaarlijkse gewoonte is , aan hun is , zijn ze zogezegd op vakantie of zijn ze ziek . Heb het zestien jaar moeten ondergaan .
 • Tonny Vantstad

  3 maanden geleden
  Ik heb ook de pest aan deze feestdagen, wat valt er te feesten eigenlijk ?! Fakedagen…
 1. KIJK. Filip zoals je hem nog nooit hebt gezien: koning leert skateboarden tijdens staatsbezoek in Zuid-Afrika
  ROYALTY

  KIJK. Filip zoals je hem nog nooit hebt gezien: koning leert skateboar­den tijdens staatsbe­zoek in Zuid-Afri­ka

  Een skatende koning komt niet vaak voor, maar koning Filip doet het toch. De koning is samen met zijn vrouw Mathilde op staatsbezoek in Zuid-Afrika. In Johannesburg bezoekt het koninklijke paar Skateistan, een project waar jongeren uit de buurt onderwijs krijgen en tegelijk kunnen skaten. De bedoeling is om de kinderen zo van straat weg te houden. Filip en Mathilde leren enkele skatende jongens kennen, die de koning een trucje uitleggen. Beelden tonen hoe Filip aan de jongens vraagt hoe hij op het bord moet staan. Mathilde staat haar man bij om ervoor te zorgen dat hij niet zou verongelukken. De twee krijgen elk nog een skateboard cadeau van Skateistan.