Prins William
Volledig scherm
Prins William © AP

Prins William haalt stevig uit naar BBC: “Jullie droegen bij aan Diana’s angst, paranoia en isolatie”

RoyaltyDonderdag publiceerde de BBC de resultaten van een onderzoek naar het Panorama-interview met prinses Diana uit 1995. Daaruit blijkt dat journalist Marin Bashir bankafschriften vervalste én dat de BBC dat onder de mat veegde. Diana’s oudste zoon, prins William (38), heeft ondertussen gereageerd. 

14 reacties

 • Monique Moens

  1 jaar geleden
  Volgens mij schiet hij op de verkeerde. Het begin van heel dit drama is zijn vader die verliefd is op een ander en verplicht wordt om met Diana te trouwen. Al de schijnheiligheid die dan volgt ligt aan de basis.
 • Paul Geerts

  1 jaar geleden
  Ooit was er een tijd dat de berichtgeving van de BBC synoniem was voor betrouwbaarheid. Die tijd is al lang voorbij. En als dat voor een instelling als de BBC tot het verleden behoort...
 • robrecht Peeters

  1 jaar geleden
  de BBC niet wars van sensatie. Cliff Richard, verdacht van kindermisbraak spande de BBC ook al een proces aan het been welke getipt door de politie uitgebreid verslag deed van de politie in zijn woonst en hem dus gelijk veroordeelde. De BBC die kindermisbruik in de coulissen van hun gebouwen door presentatoren daarvan bewust onder tafel veegde en kwamen pas in het nieuws wanneer deze al op het kerkhof lag. Journalistiek leidt tot alles.
 • Theo Schreurs

  1 jaar geleden
  Dan moet de BBC haar verantwoording nemen en de top van de BBC aftreden ...
 • Monique Forret

  1 jaar geleden
  Media reageren zo omdat het publiek hierin geïnteresseerd is, wat niet ok is. De vraag is : is een koningshuis nog van deze tijd ? Zonder de inkijk in hun leven verdwijnt hun bestaansrecht.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Huwelijk van prinses Claire bereikte Hollywood: “Haar trouwjurk was inspiratie voor ‘The Princess Diaries’”
  Royalty
  2

  Huwelijk van prinses Claire bereikte Hollywood: “Haar trouwjurk was inspiratie voor ‘The Princess Diaries’”

  Het huwelijk van prinses Claire (48) en prins Laurent (58) vond bijna 20 jaar geleden plaats, maar nog steeds lijken er nieuwe details naar boven te komen. Volgens de Finse historica Ella Holma, die zich specialiseert in de geschiedenis van koninklijke mode, vormde de jurk die Claire destijds droeg dé inspiratie voor de trouwjurk die te zien was in Disneyfilm ‘The Princess Diaries 2’. Volgens ontwerper Edouard Vermeulen (65) gaat het wellicht om een toevalligheid.