Prins Laurent.
Volledig scherm
Prins Laurent. © EPA

Prins Laurent verdedigt beleid van koning Leopold II: “Hij heeft ook heel veel voor ons land gedaan”

RoyaltyTerwijl de voorbije dagen meerdere standbeelden van koning Leopold II beklad werden, verdedigt prins Laurent (56) het beleid van z'n oudoom. “Hij heeft veel goede dingen gedaan voor ons land. Zo heeft hij parken laten aanleggen in Brussel en nog vele andere dingen”, beklemtoont hij in de kranten van Sudpresse. 

68 reacties

 • Steve La Guerra

  12 maanden geleden
  Hij had geen respect voor de Belgische arbeiders (= tijd van Daens)! Dan zal hij wel geen respect voor de Congolezen gehad hebben ook. Maar hoe hij 10miljoen Congolezen vermoord heeft met toen maar 4miljoen Belgen waarvan de meeste in armoede in België woonde. Begrijp ik ook niet! Hij zal wel geen doetje geweest zijn.
 • Kees Huls

  1 jaar geleden
  Nu beweren dat de Afrikaanse landen na de dekolonisatie er ook een puinhoop van maken heeft met de kolonisatie te maken. Deze landen zijn in afspraak met de andere mogendheden gevormd. Kijk op de kaart van Afrika: rechte grenzen of rivieren/meren. Dus de kolonisatoren hebben allerlei verschillende volkeren verplicht met elkaar in een kolonie te wonen en daar komt dan ambras van.
 • bob jansens

  1 jaar geleden
  L2 heeft inderdaad heel veel voor België gedaan. Maar L2 was een despoot, een tiran die geen respect had voor de bevolking, niet de bevolking in België, niet de bevolking in de kolonie.
 • Rik Muylaert

  1 jaar geleden
  Kinderen moeten zich nooit verontschuldigen voor de fouten hun ouders. Zo moet Laurent in mijn ogen zich ook nooit verontschuldigen. En zoals hieronder reeds is aangehaald zal ik als lid van de belgische bevolking me ook nooit verontschuldigen voor wat mijn voorvaderen gedaan hebben. Dat was hun keuze niet de mijne.
 • noel vandenbulcke

  1 jaar geleden
  Daar heeft hij groot gelijk