Prins Laurent.
Volledig scherm
Prins Laurent. © EPA

Prins Laurent verdedigt beleid van koning Leopold II: “Hij heeft ook heel veel voor ons land gedaan”

RoyaltyTerwijl de voorbije dagen meerdere standbeelden van koning Leopold II beklad werden, verdedigt prins Laurent (56) het beleid van z'n oudoom. “Hij heeft veel goede dingen gedaan voor ons land. Zo heeft hij parken laten aanleggen in Brussel en nog vele andere dingen”, beklemtoont hij in de kranten van Sudpresse. 

68 reacties

 • Steve La Guerra

  1 jaar geleden
  Hij had geen respect voor de Belgische arbeiders (= tijd van Daens)! Dan zal hij wel geen respect voor de Congolezen gehad hebben ook. Maar hoe hij 10miljoen Congolezen vermoord heeft met toen maar 4miljoen Belgen waarvan de meeste in armoede in België woonde. Begrijp ik ook niet! Hij zal wel geen doetje geweest zijn.
 • Kees Huls

  1 jaar geleden
  Nu beweren dat de Afrikaanse landen na de dekolonisatie er ook een puinhoop van maken heeft met de kolonisatie te maken. Deze landen zijn in afspraak met de andere mogendheden gevormd. Kijk op de kaart van Afrika: rechte grenzen of rivieren/meren. Dus de kolonisatoren hebben allerlei verschillende volkeren verplicht met elkaar in een kolonie te wonen en daar komt dan ambras van.
 • bob jansens

  1 jaar geleden
  L2 heeft inderdaad heel veel voor België gedaan. Maar L2 was een despoot, een tiran die geen respect had voor de bevolking, niet de bevolking in België, niet de bevolking in de kolonie.
 • Rik Muylaert

  1 jaar geleden
  Kinderen moeten zich nooit verontschuldigen voor de fouten hun ouders. Zo moet Laurent in mijn ogen zich ook nooit verontschuldigen. En zoals hieronder reeds is aangehaald zal ik als lid van de belgische bevolking me ook nooit verontschuldigen voor wat mijn voorvaderen gedaan hebben. Dat was hun keuze niet de mijne.
 • noel vandenbulcke

  1 jaar geleden
  Daar heeft hij groot gelijk
 1. Waarom komt Harry zo snel met memoires op de proppen? “Schrik dat niemand hem binnen een paar jaar nog serieus neemt”
  Royalty
  2

  Waarom komt Harry zo snel met memoires op de proppen? “Schrik dat niemand hem binnen een paar jaar nog serieus neemt”

  Prins Harry (36) is nog maar een jaar uit de monarchie gestapt, of hij komt al met memoires. Volgens experts zal hij spijt krijgen als hij die nu al schrijft: “Hij zou beter eens naar het boek kijken van zijn overgrootoom Edward VIII, die wachtte tot hij zijn zegje kon doen zonder bitterheid.” Edward deed net als Harry afstand van het koningshuis nadat hij trouwde met een Amerikaanse gescheiden vrouw. “Maar bij Harry speelt er een andere factor mee: hij is bang dat er binnen een paar jaar niemand nog naar hem luistert.”