Prinses Claire en prins Laurent.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Claire en prins Laurent. © EPA

Prins Laurent: “Pas als mijn vzw die miljoenen terugkrijgt, kan ik m’n vrouw inschrijven bij het ziekenfonds”

RoyaltyDat prinses Claire (46) boven op een slepende ziekte ook corona opliep, heeft iets merkwaardigs aan het licht gebracht: voor prins Laurent (56) en zijn gezin is niets geregeld qua ziekteverzekering. Een euvel dat Laurent, die zich blauw betaalt aan medische kosten, makkelijk zelf zou kunnen oplossen, maar de weerbarstige prins rekent op hulp van de overheid. Dat is te lezen in Dag Allemaal.

63 reacties

 • Jozef Van Mellaert

  6 maanden geleden
  Iedereen in België is verplicht om bij een ziekteverzekering aangesloten te zijn. Wanneer Prins Laurant niet is aangesloten is hij wettelijk strafbaar.
 • Ian Vandenbossche

  1 jaar geleden
  De Belgische ziekteverzekering is onderdeel van onze sociale zekerheid. Onze sociale zekerheid is gebaseerd op het ‘solidariteitsprincipe’, gezonde mensen betalen voor de zieken. Alle werknemers, gepensioneerden en zelfstandigen betalen de (riziv)premie volgens hun inkomen. Laurent ‘krijgt’ miljoenen per jaar, droeg nooit 1 cent bij in onze solidariteits pot. Maar wil er nu wel van profiteren. Schande.
 • tom de koninckx

  1 jaar geleden
  Is die echt niet beschaamd. Veel mensen hebben veel minder. Neem zijn dotatie gewoon af. Laat hem eens werken voor het eerst in zijn leven.
 • marc rooms

  1 jaar geleden
  Ik zou graag mijn geld van mijn fortis aandelen terug hebben. Weet u nog die bank die gewoon gepikt is door Reynders en Leterme. Wazr de staat al goed aan verdient heeft en nog yrouwens. Dat komt hen niet toe maar de eigenaars aandeelhouders. Twas zogezegd niet meer waard maar ondertussen weten we beter.Dieven in maatpak.
 • jozee segers

  1 jaar geleden
  Hoog tijd dat heel dat koningsgedoe gaat werken voor zijn dagelijks brood.Dan kunnen ze ook een ziekteverzekering nemen.
 1. Advocaat van prins Laurent slaat alarm: “Hij heeft zich blauw betaald aan medische kosten”
  PREMIUM
  Royalty

  Advocaat van prins Laurent slaat alarm: “Hij heeft zich blauw betaald aan medische kosten”

  “Prins Laurent heeft geen toegang tot de sociale zekerheid en het pensioenstelsel.” Dat klaagt zijn advocaat aan, nu blijkt dat prinses Claire niet alleen aan een slepende ziekte lijdt, maar in de tussentijd ook met corona besmet is geweest. De prins moet omwille van zijn jaarlijkse dotatie alle kosten daarvoor zelf dragen. Wat betekent dat financieel voor het gezin van Laurent, en wat is het verschil met prinses Astrid, die wel een beroep kan doen op de sociale zekerheid?
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.