Prins Harry en Meghan Markle.
Volledig scherm
Prins Harry en Meghan Markle. © REUTERS

Prins Harry trekt van leer tegen sociale media: “Ze hebben een rol gespeeld bij de bestorming van het Capitool”

RoyaltyPrins Harry (36) heeft de grote technologiebedrijven de les gespeld in een interview met zakenblad Fast Company. “Ze zouden meer moeten inzitten met het welzijn van hun gebruikers. Het enige wat nu telt is winst maken”, klinkt het scherp. Volgens de Brit hebben sociale media bijvoorbeeld een grote rol gespeeld bij de bestorming van het Capitool eerder dit jaar. 

6 reacties

 • Luc Van Hauwermeiren

  1 maand geleden
  Hij heeft gelijk ,de macht van die bedrijven zou flink ingeperkt moeten worden. Het is niet normaal dat die bepalen wat normaal is.
 • André Van der Poorten

  1 maand geleden
  De waarheid begint door te dringen ! Men weet heus niet dat al die firma’s op niks anders uit zijn dan macht verwerven .
 • Kees Huls

  1 maand geleden
  Harry heeft een overschot van gelijk met deze mening.
 • Hubert Wouters

  1 maand geleden
  Hij heeft groot gelijk. Ik gebruik geen sociale media want er zitten teveel trollen en toogpolitiekers op. Hij heeft zeker gelijk waar hij zegt dat sociale media veel strenger moet optreden tegen fake neus waarvan we we wel weten van uit welke hoek die over het algemeen komt.
 • Jack Ripper

  1 maand geleden
  Hoe wereldvreemd is die man. Een bedrijf verwijten dat ze winst maken.
 1. Prins Harry en Meghan verwijderen hun sociale media, Kim (30) en Julie (26) deden hetzelfde: “ Eens alles verwijderd was, voelde ik ... vrijheid”
  PREMIUM

  Prins Harry en Meghan verwijde­ren hun sociale media, Kim (30) en Julie (26) deden hetzelfde: “ Eens alles verwijderd was, voelde ik ... vrijheid”

  Bottega Veneta begon 2021 met een drastische actie: het Italiaanse modemerk verwijderde al zijn sociale media. Prins Harry en Meghan deden hetzelfde. Het koppel was de negativiteit op Facebook en Twitter moe. In een tijdperk – én een pandemie – waarin sociale media zo met ons leven vervlochten zijn, lijkt offline gaan voor sommigen ondenkbaar. Maar voor anderen is de maat net zo vol. Kim en Julie besloten in 2020 ook om Facebook en co. vaarwel te zeggen en hebben daar nog geen moment spijt van gehad. “Sociale media zijn als slotmachines in een casino”, zegt digitale detoxcoach Christine Wittoeck. “Als ze geen duidelijke toegevoegde waarde voor je hebben, kan je ze beter elimineren.”
 2. Prins Charles bezocht prins Philip voor gesprek over de toekomst: “Op een dag zul jij de leider van de familie zijn”
  Royalty

  Prins Charles bezocht prins Philip voor gesprek over de toekomst: “Op een dag zul jij de leider van de familie zijn”

  Prins Philip (99) ligt al dertien dagen in het ziekenhuis. Meer en meer lijkt het een ernstige situatie te worden. Niet alleen werd de hertog van Edinburgh overgeplaatst naar een ander ziekenhuis om een verdere behandeling van zijn hardnekkige infectie te krijgen. Ook riep hij zijn zoon prins Charles (72) bij zich om over de ‘toekomst’ te praten. Dat meldt de ex-perschef van de koningin, Dickie Arbiter.
 1. Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"

 2. Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag
  Play
  Liefde voor Muziek

  Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag