Harry en Meghan
Volledig scherm
Harry en Meghan © REUTERS

Prins Harry haalt slag thuis: BBC gebruikt term ‘Megxit’ niet meer

RoyaltyDe Britse overheidszender BBC zal de term ‘Megxit’ in de toekomst niet meer gebruiken. In plaats daarvan kiezen ze nu voor ‘Sussexit’. De verandering komt er na kritiek van prins Harry (37), die de term “seksistisch” noemde, omdat alleen zijn vrouw Meghan Markle (40) wordt aangewezen als schuldige voor hun vertrek uit de monarchie. 

3 reacties

 • Sylvain Helsen

  2 maanden geleden
  Zij waren niet meteen mijn favoriet. Ik heb niet naar de bruiloft gekeken destijds. Maar je ontkomt er niet aan. Ook al ben je niet geïnteresseerd op het moment dat het zich voordoet. Je krijgt toch altijd wel links of rechts wat te zien. Wat mij opviel was dat William en zijn omgeving de spot met hen dreef. Het gaat echt niet goed met die William! Jaloers tot en met! Dat maakt Meghan en Harry als de enige geschikte opvolgers van de Britse Queen. Zo niet, doek het Britse koningshuis dan maar op!
 • eli bosch

  2 maanden geleden
  Gelukkig dat de happy few alleen maar luxeproblemen kent.
 • Paul Geerts

  2 maanden geleden
  Ach, de BBC is zo woke geworden...
 1. Oproep aan prins Andrew klinkt steeds luider: 9 op de 10 inwoners van York eisen dat hij titel van hertog weer inlevert
  Royalty

  Oproep aan prins Andrew klinkt steeds luider: 9 op de 10 inwoners van York eisen dat hij titel van hertog weer inlevert

  Rachael Maskell, parlementariër voor kiesdistrict York Central, wil dat prins Andrew ook zijn titel van hertog van York kwijtraakt. Die oproep deed ze als reactie op het nieuws dat de prins zijn militaire titels heeft ingeleverd. Haar oproep kan ook op veel bijval rekenen: liefst 9 op de 10 inwoners van York stelden tijdens een bevraging dat de de prins zijn titel zou moeten inleveren.
 2. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.