REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Prins Harry bracht Queen op de hoogte van naam Lilibet, “maar hij vroeg geen toestemming”

RoyaltyMeghan Markle (39) en prins Harry (36) verwelkomden vrijdagavond hun dochtertje Lilibet ‘Lili’ Diana Mountbatten-Windsor. Haar naam zorgt voor gemengde reacties: “Hoe durven jullie, na zo’n zware uithaal naar de koninklijke familie?”, klinkt het onder meer. Maar volgens Harry en Meghan is het een eerbetoon aan Queen Elizabeth (95). Bronnen beweren zelfs dat Harry vlak voor de geboorte gebeld zou hebben met de Queen om toestemming te vragen, al is niet iedereen het daar mee eens.

10 reacties

 • mady Vandeweghe

  2 weken geleden
  Mooie naam en als eerbetoon aan zijn mama en grootmoeder, het is niet omdat je tot het uiterste gedreven word dat ze uit je hart zijn, na al die turbulente periode hou je in je vrijheid soms nog heel veel van hen. Harry heeft er niet voor gekozen om in een paleis geboren te worden, moet je dan gans je leven ongelukkig zijn? Hopelijk zijn ze gelukkig op hun manier. Menigen die hier reageren hebben waarschijnlijk nog niet veel meegemaakt! Leven en geleefd worden is een groot verschil!
 • Anne Neckebroeck

  2 weken geleden
  Mooie naam!! En ik vind het persoonlijk een prachtkoppel, en eer aan zijn moeder en grootmoeder!
 • Lisette Van Steenberge

  2 weken geleden
  Mensen toch, laat die mensen toch doen. Ze hebben toch recht op privé zeker. Hoe is t mogelijk. Ze worden al genoeg geleefd zonder dat de rest vd mensen zich daarmee nog eens moeten bemoeien…
 • Edith Bastiaensens

  2 weken geleden
  In UK moet de regerende monarch toestemming geven voor de namen van kinderen die binnen de koninklijke familie worden geboren. Daarom verlopen er soms enkele dagen voor zo'n geboorte wordt medegedeeld.
 • Bart Maris

  2 weken geleden
  En zo wordt in de boekjes een gerucht/veronderstelling weer een waarheid :). Alsof daar iemand bij is geweest.