Prins Harry is zijn militaire titels kwijt, en daar is hij bijzonder boos over.
Volledig scherm
PREMIUM
Prins Harry is zijn militaire titels kwijt, en daar is hij bijzonder boos over. © AFP

Prins Harry bijzonder kwaad over verlies militaire titels: “Oorlog blijft aan je plakken, wie je ook bent”

RoyaltyDit weekend is het weer Remembrance Sunday, de dag waarop de Britten alle gevallen soldaten erkennen. De Queen zal er ondanks haar slechte gezondheid bij zijn, maar net als vorig jaar is prins Harry (37) de opvallende afwezige. Sinds hij een stap terugzette uit het koningshuis werden hem vele privileges afgenomen, maar met één ding kan hij maar geen vrede nemen: hij mag zijn militaire titels niet meer gebruiken. Moest hij de viering bijwonen, mag hij dus ook zijn legeruniform niet dragen. Dat vindt hij een enorme belediging. “Harry is twéé keer gaan vechten in Afghanistan. Sinds zijn titels werden afgenomen, is hij - ironisch genoeg - pas echt op oorlogspad”, zegt een expert. De prins sprak zich bovendien ook zélf uit over zijn tien jaar legerdienst. 

22 reacties

 • leon neefs

  1 jaar geleden
  Leon Neefs’ Die zijn familie niet respecteert Is hun respect niet weerd.
 • johanneke li

  1 jaar geleden
  een eretitel die hij enkel symbolisch heeft ontvangen vindt ik niet dat hij het mag houden, maar de titel waaronder hij gediend heeft in de oorlog en bijhorend gala-uniform zou hij als "oorlogsveteraan" heel zijn leven mogen dragen. je ziet oudstrijders toch altijd in hun gala-uniform deelnemen aan parades!
 • patrick de bock

  1 jaar geleden
  Vraag is of hij echt op gevaarlijke missies mee gestuurd is, wat me eerlijk gezegd wel zou verwonderd hebben ook. Als toenmalig lid van dat koninklijk gedoe zal hij wel extra beschermd geweest zijn.
 • Gerda Haubourdyn

  1 jaar geleden
  Hij heeft gelijk. Maar als je niet tot de club behoort gaan ze je pesten. Ze zou beter haar vuiler zoon een beetje pesten.
 • Johanna Brouwers

  1 jaar geleden
  Idd vindt ik ook , die titels heeft hij zeker verdiend , daar Moeten ze vanaf blijven, het ene heeft niks met het andere te maken