Prins George en prinses Charlotte (linksvoor en midden), de oudste kinderen van prins William en prinses Catherine, zullen de begrafenis bijwonen. Hun jongere broertje Louis (rechts) blijft thuis.
Volledig scherm
Prins George en prinses Charlotte (linksvoor en midden), de oudste kinderen van prins William en prinses Catherine, zullen de begrafenis bijwonen. Hun jongere broertje Louis (rechts) blijft thuis. © AP

Prins George en prinses Charlotte bij begrafenis Elizabeth

Prins George en prinses Charlotte, de oudste kinderen van prins William en prinses Catherine, zijn vandaag aanwezig bij de begrafenis van koningin Elizabeth. Dat heeft Buckingham Palace zondagavond bekendgemaakt.

 1. 4 kinderen, 8 kleinkinderen, 12 achterkleinkinderen: maak kennis met alle nakomelingen van ‘grannie’ Elizabeth
  PREMIUM
  Royalty

  4 kinderen, 8 kleinkinde­ren, 12 achter­klein­kin­de­ren: maak kennis met alle nakomelin­gen van ‘grannie’ Elizabeth

  William (40) en Harry (37) gaan door hun pijnlijke vete met alle aandacht lopen, maar toch zijn ze niet de enige kleinkinderen van wijlen Queen Elizabeth. De Britse monarch kreeg zelf vier kinderen, samen met echtgenoot Philip. Nieuwbakken koning Charles III (73) zag als eerste het levenslicht, daarna volgden Anne (72), Andrew (62) en Edward (58). Zij zijn goed voor acht kleinkinderen en liefst twaalf achterkleinkinderen. Van een olympisch kampioene tot de figurant in een Chinees reclamespotje: wij zetten ze allemaal op een rijtje.
 1. Kleiner, efficiënter én goedkoper: zo zal King Charles’ monarchie 2.0 eruit zien. “Hij is kordater dan zij, klaar voor moeilijke beslissingen”
  PREMIUM
  Royalty

  Kleiner, efficiën­ter én goedkoper: zo zal King Charles’ monarchie 2.0 eruit zien. “Hij is kordater dan zij, klaar voor moeilijke beslissin­gen”

  Na meer dan zeventig jaar voorbereiding - want ja, die begon al in zijn kindertijd - nadert prins Charles (73) het moment van de waarheid: de dag dat hij zelf de troon zal bestijgen. Hoewel hij zijn conservatieve vader graag zag en veel respect had voor de traditionele waarden van zijn moeder Elizabeth, zal zijn monarchie er heel anders uitzien dan die van de zopas overleden Queen. Kleiner, efficiënter én goedkoper: dit mogen we verwachten van Charles’ ‘monarchie 2.0'.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 3. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.