Prins Charles.
Volledig scherm
Prins Charles. © EPA

Prins Charles reageert voor het eerst op geboorte van kleindochter Lilibet

RoyaltyPrins Charles (72) is het eerste lid van de Britse koninklijke familie die in het openbaar iets over de geboorte van Lilibet, de kersverse dochter van zijn zoon Harry (36) en schoondochter Meghan (39), heeft gezegd. Hij benoemde het gelukkige nieuws dinsdag in een toespraak in een autofabriek in Oxford.

1 reactie

 • Karine Roeland

  1 jaar geleden
  Naam geven aan je kind in de hoop dat je er financieel beter van wordt? Ze is een actrice en blijft een actrice.
 1. William heeft het over Elizabeth in eerste speech na begrafenis: “Het is een tijd van diepe rouw”
  Play
  Royalty

  William heeft het over Elizabeth in eerste speech na begrafenis: “Het is een tijd van diepe rouw”

  The show must go on, zo is het altijd al geweest voor de Britse royals. Ook nu ze pas afscheid hebben genomen van hun geliefde Queen Elizabeth, blijven hun verantwoordelijkheden bestaan. Prins William is de eerste die terug aan het werk gaat. In een video-speech sprak hij de Earthshot Prize Innovation Summit toe. “Vanwege zeer trieste omstandigheden kan ik hier vandaag niet zijn”, klinkt het. “Maar mijn grootmoeder zou blij zijn om dit te zien.”
 1. Buckingham Palace stelt veto: deze beelden van begrafenis Queen mogen nooit meer uitgezonden worden
  Play
  Royalty
  86

  Buckingham Palace stelt veto: deze beelden van begrafenis Queen mogen nooit meer uitgezon­den worden

  Buckingham Palace heeft de Britse media aangemaand om bepaalde beelden die tijdens de begrafenis van Queen Elizabeth werden gemaakt te verwijderen en nooit meer uit de zenden. Het gaat concreet om zes fragmenten, die onder meer “het zichtbare verdriet van de koninklijke familie tonen”. Er is ook een opvallend verbod op een fragment met prins George, de 9-jarige zoon van prins William en prinses Catherine.
 2. Geen bruiloft, wél gehaktballen: RTBF reageert op klachten over koninklijk huwelijk Maria Laura
  Royalty

  Geen bruiloft, wél gehaktbal­len: RTBF reageert op klachten over koninklijk huwelijk Maria Laura

  De Franstalige openbare omroep RTBF heeft verschillende klachten ontvangen over de verslaggeving rond de bruiloft van prinses Maria Laura (34). De dochter van prinses Astrid (60) stapte op 10 september in het huwelijksbootje, maar volgens sommige kijkers en luisteraars werd daar door RTBF amper aandacht aan besteed. Bij de omroep reageert men dat ze “overweldigd” werden door de dood van Queen Elizabeth, die twee dagen voor het huwelijk van Maria Laura overleed.