Prins Andrew en zijn moeder, koningin Elizabeth.
Volledig scherm
Prins Andrew en zijn moeder, koningin Elizabeth. © Getty Images

“Prins Andrew mag volgend jaar niet aanwezig zijn bij jubileum Elizabeth”

RoyaltyPrins Andrew (61) mag volgend jaar niet aanwezig zijn bij festiviteiten ter gelegenheid van het 70-jarig troonsjubileum van zijn moeder koningin Elizabeth (95). Dat beweren meerdere Britse media, waaronder ook tabloidkrant The Sun.

 1. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.
 2. Van wereldleiders tot wetenschappers: koning Filip en koningin Mathilde ontmoeten invloedrijke personen tijdens WEF
  Royalty

  Van wereldlei­ders tot wetenschap­pers: koning Filip en koningin Mathilde ontmoeten invloedrij­ke personen tijdens WEF

  Koning Filip en koningin Mathilde vertoeven in het Zwitserse Davos, waar ze het Wereld Economisch forum (WEF) bijwonen. Dat is een jaarlijkse bijeenkomst van internationale politici, CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, intellectuelen, journalisten en royals. Een ideale gelegenheid voor invloedrijke personen om elkaar te ontmoeten en wat bij te praten. En daar maakt ook ons vorstenpaar lustig gebruik van. Hieronder alvast een overzicht van hun meest opmerkelijke ontmoetingen.
 1. Van haar dokter tot haar ‘lady-in-waiting’: zij houden de gezondheid van de Queen met argusogen in de gaten
  PREMIUM
  Royalty

  Van haar dokter tot haar ‘la­dy-in-wai­ting’: zij houden de gezondheid van de Queen met argusogen in de gaten

  Ze houden zich te allen tijde stil op de achtergrond, maar hebben een doorslaggevende rol. Nu de gezondheid van de Britse Queen Elizabeth (95) weer volop onderwerp van gesprek is, wordt er ook gekeken naar haar raadgevers. Wie beslist en vertelt de vorstin dat ze geen alcohol meer mag drinken? En wie draagt haar op om voortaan wat meer rust te nemen? Dit zijn de adviseurs die een beslissende invloed hebben op de Queen.