Virginia Giuffre.
Volledig scherm
Virginia Giuffre. © AP

Prins Andrew aangeklaagd door vrouw die hem al jaren beschuldigt van verkrachting

Virginia Roberts Giuffre (38), een vermeend slachtoffer van Jeffrey Epstein, heeft maandag een rechtszaak aangespannen tegen de Britse prins Andrew (61). Zij beschuldigt hem ervan haar te hebben misbruikt in Epsteins huis in New York en op andere plekken toen ze jonger was dan 18 jaar. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten.

 1. Vrouw die Andrew beschuldigt van verkrachting getuige in rechtszaak: “Slecht nieuws voor de prins”
  Royalty

  Vrouw die Andrew beschul­digt van verkrach­ting getuige in rechtszaak: “Slecht nieuws voor de prins”

  Hoewel de aandacht even van hem werd afgeleid door het interview van Harry en Meghan, heeft prins Andrew (61) niet op beide oren kunnen slapen de laatste weken. Zo raakte bekend dat Virginia Giuffre (37), de vrouw die hem beschuldigt van verkrachting, waarschijnlijk zal getuigen in het proces tegen Epstein-handlanger Ghislaine Maxwell (59). De kans is groot dat ze ook verhalen over Andrew uit de doeken zal doen in de rechtbank.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 1. Nu beruchte ranch van Epstein te koop staat voor 23,3 miljoen euro: deze gruwel speelde zich af op zijn domeinen
  PREMIUM
  Celebrities

  Nu beruchte ranch van Epstein te koop staat voor 23,3 miljoen euro: deze gruwel speelde zich af op zijn domeinen

  Een domein van de in augustus 2019 overleden miljardair Jeffrey Epstein staat te koop. Het gaat om zijn zogenoemde ‘Zorro Ranch’, een groot landgoed in de Amerikaanse staat New Mexico. Het terrein omvat meer dan 7.500 hectare, telt talloze gebouwen en voorzieningen en staat te koop voor ruim 23,3 miljoen euro. Al valt het nog af te wachten of er geïnteresseerden zijn voor een pand met zo’n duister verleden. Want net als op zijn andere domeinen vielen slachtoffers en getuigen van de ene gruwelijke verbazing in de andere. “Zijn seksuele verlangens zaten zo diep dat Jeffrey 24/7 omringd wilde worden door perverse spullen.”
 2. Advocaat klaagt Netflix aan voor Epstein-documentaire
  TV

  Advocaat klaagt Netflix aan voor Ep­stein-documentai­re

  Alan Dershowitz (82), een van Amerika’s bekendste advocaten, is woedend op de producenten van de Netflix-documentaire ‘Jeffrey Epstein: Filthy Rich’. Hierin zou hij, volgens hem ten onrechte, neergezet worden als iemand die zich seksueel misdragen zou hebben ten opzichte van Virginia Giuffre, de vrouw die ook claimt dat de Britse prins Andrew zich meerdere malen aan haar vergrepen zou hebben. Dershowitz klaagt de streamingservice daarom aan voor 65 miljoen euro. Dat meldt The Wrap.
 3. “Prins Andrew bracht tijd bij Epstein door na scheiding Fergie”
  Royalty

  “Prins Andrew bracht tijd bij Epstein door na scheiding Fergie”

  De Britse prins Andrew (61) zou na zijn scheiding van Sarah ‘Fergie’ Ferguson (61) onderdak gezocht hebben bij Jeffrey Epstein. De steenrijke zakenman werd gearresteerd op verdenking van het seksueel misbruiken van minderjarige meisjes en overleed in augustus 2019 door zelfmoord in zijn cel. Al denken sommige mensen dat die zelfmoord niet geheel vrijwillig ging en dat er dus sprake zou zijn van moord omdat Epstein teveel wist van ‘hooggeplaatste types’. Dat meldt The Miami Herald, naar aanleiding van het boek ‘Perversion of Justice: The Jeffrey Epstein Story’, dat geschreven is door onderzoeksjournalist Julie Brown.
 4. Getuige plaatst prins Andrew in nachtclub met Virginia Giuffre, die hem beschuldigt van verkrachting: “Hij was niet bij zijn dochter, zoals hij beweert”
  Royalty

  Getuige plaatst prins Andrew in nachtclub met Virginia Giuffre, die hem beschul­digt van verkrach­ting: “Hij was niet bij zijn dochter, zoals hij beweert”

  Een nieuwe getuige in het proces rond Ghislaine Maxwell (58), de rechterhand van pedofiel Jeffrey Epstein, richt haar pijlen op prins Andrew (60). Shukri Walker vertelde de politie dat ze hem samen met Virginia Giuffre (36) zag in de nachtclub Tramp. Andrew beweert echter dat hij die avond met zijn dochter, Beatrice, op restaurant was.