Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken.
Volledig scherm
Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken. © Brunopress

Populariteit van Deense kroonprinses Mary en kroonprins Frederik opvallend gedaald

RoyaltyZe behoren tot de meest geliefde royals in Europa, maar in Denemarken is de populariteit van kroonprins Frederik (54) en kroonprinses Mary (50) opvallend genoeg gedaald. Volgens een nieuwe enquête, die gepubliceerd werd in de Deense krant ‘B.T.’, kunnen de prins en zijn vrouw op minder goedkeuring rekenen dan begin dit jaar. De daling is wellicht een gevolg van het schandaal op de school van hun kinderen.

 1. Deense koninklijke familie roept op tot eenheid na schietpartij

  Deense koninklij­ke familie roept op tot eenheid na schietpar­tij

  De Deense koninklijke familie heeft na de dodelijke schietpartij in een winkelcentrum in Kopenhagen opgeroepen tot eenheid. “De situatie vraagt om eenheid en zorg. We danken de politie, de hulpdiensten en de gezondheidsdiensten voor hun snelle en effectieve optreden in de afgelopen uren”, zo staat in een mededeling die koningin Margrethe II en de kroonprins en kroonprinses - Frederik en Mary - zondagavond hebben verspreid.
 2. Deense kroonprinses Mary blikt emotioneel terug op huwelijk: “Ik denk er vandaag nog steeds aan”
  Play
  Royalty

  Deense kroonprin­ses Mary blikt emotioneel terug op huwelijk: “Ik denk er vandaag nog steeds aan”

  Ze is de kroonprinses van Denemarken en de volgende koningin van het land. Op zaterdag 5 februari werd prinses Mary 50 jaar oud, een datum die niet onopgemerkt voorbij ging in het Scandinavische land. Zo werden er niet alleen nieuwe portretten vrijgegeven en kreeg ze een eigen postzegel, ook werd er een documentaire uitgezonden waarin Mary zélf haar levensverhaal uit de doeken deed. En daar kwamen verschillende emotionele momenten aan te pas.