Kroonprins Alois van Liechtenstein en zijn vrouw prinses Sophie.
Volledig scherm
PREMIUM
Kroonprins Alois van Liechtenstein en zijn vrouw prinses Sophie. © REUTERS - Fotomontage HLN

Paleizen in diverse landen en de duurste kunstcollectie van Europa: de immense rijkdom van de royals in Liechtenstein

RoyaltyErfprins Alois van Liechtenstein (53) veroordeelt de aanval van Rusland op Oekraïne. Dat liet hij weten op ‘Radio Liechtenstein’, waar de prins ook liet optekenen dat de financiële gevolgen van de invasie voor hem “duidelijk voelbaar zullen zijn”. De prins bediende heel wat Russische miljardairs met ‘zijn’ LTG Bank (de grootste private bank ter wereld), al is dat nog maar een fractie van wat er in de schatkist zit. Zo geldt het Huis Liechtenstein als één van de rijkste adellijke families ooit, met talloze paleizen en eigendommen in heel Europa én de duurste kunstcollectie van het continent in hun bezit.

 1. IN BEELD. Prinses Maria Annunciata van Liechtenstein stapt in het huwelijksbootje met grote Italiaanse liefde
  Royalty

  IN BEELD. Prinses Maria Annunciata van Liechten­stein stapt in het huwelijks­boot­je met grote Italiaanse liefde

  De huwelijksklokken luiden in Liechtenstein. Prinses Maria Anunciata (36) - die een kleindochter is van wijlen Josephine Charlotte van België - is in het huwelijksbootje gestapt met haar Italiaanse partner Emanuele Musini, al is dat eigenlijk al voor de tweede keer. De 36-jarige royal gaf haar jawoord namelijk al op 26 juni tijdens een kleine burgerlijke ceremonie, maar afgelopen weekend sprak Maria Anunciata opnieuw haar geloften uit tijdens het kerkelijke huwelijk.
 2. 12 paleizen, 600 luxewagens en 1.100 bedienden: de immense rijkdom van de royals in Marokko
  PREMIUM
  Royalty

  12 paleizen, 600 luxewagens en 1.100 bedienden: de immense rijkdom van de royals in Marokko

  De Marokkaanse koning Mohammed VI (58) heeft een goede beurt gemaakt. Deze week maakte hij bekend dat hij liefst 3 miljard dirham (ruim 280 miljoen euro) in de Marokkaanse economie pompt nu een ernstige droogte het land teistert. Het geld is afkomstig uit een koninklijk fonds, al heeft de koning met zijn persoonlijk fortuin van 7,2 miljard euro natuurlijk geld genoeg om te spenderen. Zo heeft hij liefst 12 paleizen in binnen- en buitenland, staan er meer dan 600 luxewagens op zijn naam en draagt hij de meest exclusieve horloges van het gehele Afrikaanse continent.