De Thaise koning staat bekend als de rijkste monarch ter wereld, al hoeft dat met een fortuin van 37 miljard euro niet te verbazen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Thaise koning staat bekend als de rijkste monarch ter wereld, al hoeft dat met een fortuin van 37 miljard euro niet te verbazen. © BrunoPress/Newspix/Getty Images - Fotomontage HLN

Paleizen groter dan Monaco, 39 vliegtuigen en gouden kroon van 7,3 kilo: de immense rijkdom van de royals in Thailand

RoyaltyDe Thaise koning Maha Vajiralongkorn (69), beter bekend als Rama X, heeft zichzelf deze week getrakteerd op een nieuw ‘speeltje’. Hij kocht voor zo’n 330 miljoen euro een gloednieuwe Boeing en laat het toestel momenteel omtoveren tot ‘vliegend paleis’. Iets waar niemand van opkijkt, want met zijn fortuin van 37 miljard euro had de Thaise koning al 54 paleizen, 38 privéjets, 21 helikopters en talloze luxewagens om uit te kiezen. Om nog maar te zwijgen van zijn andere bizarre uitspattingen, zoals zijn verzameling witte olifanten, zijn collectie uiterst zeldzame juwelen en zijn behoefte om feesten te organiseren die miljoenen kosten.

61 reacties

 • Guido Claesen

  6 maanden geleden
  Als dat allemaal eerlijk verdient zou zijn dan zou ik die vent nog enigzins bewonderen maar zo'n rijkdom kan nooit in 1 mensenleven eerlijk verdient worden.
 • Koen Raspoet

  7 maanden geleden
  Terwijl mensen creperen van honger en armoede waar gaat deze wereld naartoe. Al even erg Koning van Marokko krijgt zo'n 20000000 per maand en de lijst gaat maar verder.
 • Dianne Audenaert

  7 maanden geleden
  Hij mag er fier op zijn heeft er zeker niet voor gewerkt.
 • Jan De Schutter

  7 maanden geleden
  Op de kap van zijn onderdanen... Misdadig!
 • adam naaktgeboren

  7 maanden geleden
  Verdeel en heers is zelfs niet van toepassing, enkel heers!
 1. Paleis met 1.788 kamers, 7.000 luxewagens en een harem seksslavinnen: de immense rijkdom van de royals in Brunei
  PREMIUM
  Royalty

  Paleis met 1.788 kamers, 7.000 luxewagens en een harem seksslavin­nen: de immense rijkdom van de royals in Brunei

  Groot feest in Brunei, waar de dochter van sultan Hassanal Bolkiah (75) haar jawoord gaf tijdens een uiterst extravagante bruiloft. De koninklijke familie spaarde kosten noch moeite, al viel dat met een fortuin van bijna 18 miljard euro natuurlijk te verwachten. Zo woont de sultan in het grootste paleis ter wereld, staan er 20 privéjets en 7.000 luxewagens in zijn garage en liet hij al zijn interieurs bekleden met puur goud. Om nog maar te zwijgen van zijn broer prins Jefri (67), die tot wel 700.000 euro per dag uitgaf en borstvergrotingen uitdeelde aan zijn 40 seksslavinnen.
 2. Negen paleizen, acht superjachten en een persoonlijk orkest van 120 man: de immense rijkdom van de royals in Oman
  PREMIUM
  Royalty

  Negen paleizen, acht superjach­ten en een persoon­lijk orkest van 120 man: de immense rijkdom van de royals in Oman

  Koning Filip (61) en koningin Mathilde (49) hebben net hun tweedaagse aan Oman achter de rug, hun eerste officiële bezoek buiten Europa sinds de corona-uitbraak. Het koningspaar werd met veel bombarie ontvangen op het Al Alam-paleis in Muscat, al is dat slechts één van de negen paleizen die de sultan en zijn familie in hun bezit hebben. Bovendien is er ook op zee en in de lucht aan luxe geen gebrek: de royals gaven vele miljoenen uit aan verschillende privévliegtuigen, superjachten en honderden ‘koninklijke wagens’, die allen in dezelfde kleur werden gezet. Duik mee in de schatkist voor een overzicht.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Bizarre 'seksregels' en bodyguards in horrorcel: omstreden Thaise koning veroorzaakt weer ophef
  PREMIUM
  Royalty

  Bizarre 'seksregels' en bodyguards in horrorcel: omstreden Thaise koning veroor­zaakt weer ophef

  De Thaise koning Maha Vajiralongkorn (69), die door het leven gaat als Rama X, zorgt opnieuw voor opschudding. Niet alleen zijn er zeer onheilspellende berichten over het lot van zijn persoonlijke bodyguards nadat een vrouw erin geslaagd was om zijn auto te bestormen, ook doken er inmiddels afdrukken op van uiterst bizarre ‘seksregels’ die de koning zijn volk in Thailand wil opleggen. “Meer seks is meer problemen”, klinkt het onder meer. En dat terwijl de vorst zélf omringd wordt door een harem van 25 minnaressen in Duitsland, voor wie hij zelfs een ‘kamer van plezier’ liep opzetten.