Ook koning Filip neemt maatregelen tegen de stijgende energieprijzen.
Volledig scherm
Ook koning Filip neemt maatregelen tegen de stijgende energieprijzen. © BELGA/ISTOCK - Fotomontage HLN

Paleisgevel niet meer verlicht en dubbel glas: ook koning Filip neemt maatregelen tegen energieprijzen

RoyaltyOok koning Filip (62) neemt maatregelen tegen de stijgende energieprijzen. De voorgevel van het koninklijk paleis in Brussel wordt sinds deze week niet langer verlicht ’s avonds en het hofpersoneel heeft de vraag gekregen om binnen de verlichting te doven waar dat kan. Ook wordt bestudeerd of er zonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd.

 1. Ondergrondse tunnels en verborgen boodschappen in het plafond: de geheimen van het Koninklijk Paleis van Brussel
  PREMIUM
  Royalty

  Ondergrond­se tunnels en verborgen boodschap­pen in het plafond: de geheimen van het Koninklijk Paleis van Brussel

  Er staan jaarlijks duizenden mensen voor de poort van het Koninklijk Paleis in Brussel, maar het merendeel krijgt nooit te zien wat er schuilgaat achter de gevels. Het is nochtans mogelijk, want ieder jaar tijdens de zomermaanden zwaait koning Filip (62) de deuren open voor het publiek. Bezoekers kunnen er verbazingwekkende kamers en objecten ontdekken, al krijgen zij lang niet alles te zien. Wij nemen je mee achter de schermen van het Koninklijk Paleis.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.