Queen Elizabeth in de '90s.
Volledig scherm
PREMIUM
Queen Elizabeth in de '90s. © Getty

"Over de doden geen kwaad, maar een zondebok moet er altijd zijn": hoe 1992 een 'annus horribilis' werd voor de Queen

RoyaltyAfstandelijk, ingetogen en betrouwbaar. Zo stonden de Britse royals voor 1992 bekend. Maar tijdens het ‘annus horribilis’, zoals de Queen dat jaar noemde, kwam er plots een heel ander beeld van de royals naar voren. Affaires, scheidingen én het schandaal waarbij John Bryan - den John uit ‘Astrid in Wonderland’ - aan de tenen van Sarah Ferguson sabbelde... “‘Als ik haar zie, is het kot te klein’, zou Philip daarover gezegd hebben.”

5 reacties

 • willy zachel

  2 maanden geleden
  Afschaffen die poppenkast En 70 jaar Queen spelen is toch niet een prestatie ! Het is gewoon 70 jaar niks doen en schone schijn verkopen ! Moe zal je daar niet van worden ?
 • jos De Decker

  2 maanden geleden
  So what ? Als ze gewoon willen zijn kunnen ze gerust afstand doen van de troon en werken zoals wij allemaal moeten doen.
 • Claude Broucker-Briké

  6 maanden geleden
  Zijn onze zaken niet. Gelieve de privacy van die mensen te respecteren!!
 • Anne JACOBS

  6 maanden geleden
  Wat kan het Koningin Elisabeth nog schelen, binnenkort Camilla op de kopjes en de mugs, hip hip hip houray! Het volk zal kontent met vlagjes staan zwaaien op straat. Nieuwe Koningin en nog heel veel mooier dan Koningin Elisabeth, photo shop bestaat nu toch, niks aan de hand.
 • Daisy Van Vreckem

  6 maanden geleden
  Aub respect voor Diana bedankt!
 1. IN BEELD. Spaanse royals genieten “als echte toeristen” van vakantie op Mallorca
  Royalty
  1

  IN BEELD. Spaanse royals genieten “als echte toeristen” van vakantie op Mallorca

  De Spaanse koning Felipe (54) en koningin Letizia (49) hebben samen met hun dochters Leonor (16) en Sofía (15) het eiland Mallorca verder ontdekt. Het gezin bracht gezamenlijk een bezoek aan een klooster, waar ze zich volgens de lokale media als ‘echte toeristen’ gedroegen. De Spaanse koning en zijn gezin spenderen hun vakantie ieder jaar op Mallorca, waar ze een buitenverblijf bezitten.
 2. Testament van prins Philip blijft nog 90 jaar geheim: “Uitzonderlijke omstandigheden”
  Royalty
  1

  Testament van prins Philip blijft nog 90 jaar geheim: “Uitzonder­lij­ke omstandig­he­den”

  Het testament van de overleden prins Philip moet niet openbaar gemaakt worden. De Britse krant The Guardian vond het onrechtvaardig dat de pers werd uitgesloten op de hoorzitting rond het document en zette een rechtszaak in gang. Die verloren ze, want de rechters beslisten dat het om een uitzonderlijke situatie gaat. “De hoorzitting is een enorm gevoelig moment voor de koninklijke familie.”