Volledig scherm
© EPA

Opvallend: kinderen van Zweedse royals maken voortaan geen deel meer uit van koninklijke familie

RoyaltyDe Zweedse koning Carl Gustaf (73) heeft besloten om het aantal leden van het Koninklijk Huis te verkleinen. De kinderen van prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia en de kinderen van prinses Madeleine en haar man Christopher O’Neill zijn niet langer lid, zo staat in een officieel besluit dat maandag is gepubliceerd. Ze zullen als ze opgegroeid zijn ook geen officiële vertegenwoordigende taken vervullen.

 1. Nederlandse prinsessen Amalia en Alexia dinsdagavond pas terug van vakantie in Griekenland: “Niet genoeg tickets voor hele gezin”
  Royalty

  Nederland­se prinsessen Amalia en Alexia dinsdag­avond pas terug van vakantie in Grieken­land: “Niet genoeg tickets voor hele gezin”

  De Nederlandse koning Willem-Alexander (53) en z’n vrouw Máxima (49) keerden afgelopen weekend terug van vakantie zonder dochters Amalia (16) en Alexia (15). De prinsessen zijn pas dinsdagavond teruggevlogen uit Griekenland omdat er niet genoeg tickets waren voor het hele gezin. Dat bevestigt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst aan de krant AD. De koning brak abrupt z’n vakantie af na een stortvloed aan kritiek.
 2. Duitsland tikt omstreden Thaise koning op de vingers na voortdurend protest
  Royalty

  Duitsland tikt omstreden Thaise koning op de vingers na voortdu­rend protest

  In Thailand werd hij al uitgespuwd door een deel van de bevolking, maar de Thaise koning Vajiralongkorn (60) - beter bekend als koning Rama X - is nu ook in Duitsland in verlegenheid gebracht. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, stelde in het parlement dat de vorst zijn koninklijke plichten onmogelijk vanuit Duitsland kan uitvoeren. Een reactie die er komt na maanden van voortdurend protest tegen het verblijf van Vajiralongkorn in een luxehotel.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement