De omstreden Thaise koning Rama X is weer neergestreken in Duitsland.
Volledig scherm
De omstreden Thaise koning Rama X is weer neergestreken in Duitsland. © EPA

Ophef om Thaise koning die 14 vliegtuigen vol schatten laat arriveren in Duitsland

RoyaltyDe Thaise koning Maha Vajiralongkorn (69), die door het leven gaat als Rama X, doet opnieuw heel wat wenkbrauwen fronsen. Na meer dan een jaar afwezigheid is hij opnieuw neergestreken in Duitsland, waar zijn uitspattingen meteen weer voor diplomatieke spanningen zorgen. Zo was er ophef omdat de vorst met 30 poedels en 250 bedienden arriveerde, al was dat blijkbaar nog maar een fractie van alle bagage: de Thaise koning liet ook veertien vliegtuigen vol peperdure schatten invliegen, zonder controle en zonder daar één euro belasting op te betalen.

31 reacties

 • Freddie Lamers

  1 maand geleden
  En natuurlijk allemaal met Coronapas en die poedels ook allemaal voorzien van een hondenpaspoort met alle inentingen. Frau Merkel zal wel een oogje toegeknepen hebben.
 • emiel wouters

  1 maand geleden
  Als wij 10.000€ overbrengen word dit in beslag genomen wegens smokkel van deviezen.
 • Eddy De Block

  1 maand geleden
  Ja in Afrika niet veel beter he gelijk ze onlangs vertelden van Kabila en zijn uitspattingen en zakkenvullerij voor zichzelf en familie. En wat hebben we daar gesponserd.Maar den deze is ook een ferme deugniet. Ocharme eigen volk.
 • FAS GOETHALS

  1 maand geleden
  Al deze rijkdom komt toe aan het Thaise volk, dus in beslag nemen in Duitsland. Alle koningshuizen wereldwijd zijn gangsterfamilies die hun inwoners bestelen.
 • Eddy Wanzeele

  1 maand geleden
  Monarchie is niet meer van deze tijd. Hun bezittingen terug aan het volk en weg ermee.
 1. 30 poedels, 250 bedienden en een afgehuurd Hilton-hotel: omstreden Thaise koning strijkt weer neer in Duitsland
  PREMIUM
  Royalty

  30 poedels, 250 bedienden en een afgehuurd Hil­ton-ho­tel: omstreden Thaise koning strijkt weer neer in Duitsland

  Na meer dan een jaar afwezigheid is de Thaise koning weer helemaal terug van weggeweest. Maha Vajiralongkorn (69), die door het leven gaat als Rama X, is opnieuw neergestreken in Duitsland. Daar spendeert hij quasi al zijn tijd, al doet de Thaise koning dat uiteraard niet in zijn eentje: met maar liefst 30 poedels en 250 bedienden - waaronder véél vrouwen - trok hij naar het Hilton-hotel in München, dat hij als een speeltuin behandelde. Toch kan de Thaise koning maar beter op zijn tellen passen: de aanwezigheid van de koning in Duitsland was al controversieel, maar deze keer dreigt de diplomatieke bom ook effectief te barsten.
 2. Harry en Meghan haalden minder dan 50.000 dollar op voor hun stichting Archewell
  Royalty

  Harry en Meghan haalden minder dan 50.000 dollar op voor hun stichting Archewell

  Prins Harry (37) en zijn vrouw Meghan Markle (40) haalden in 2020 minder dan 50.000 dollar op voor hun stichting Archewell. Dat blijkt uit documenten van de IRS, de belastingdienst van de Verenigde Staten. De hertog en hertogin van Sussex gaven wel een vergelijkbaar bedrag uit aan Sussex Royal, hun oorspronkelijke stichting. Nadat ze afstand moesten nemen van de merknaam lieten ze de stichting ontbinden en dat heeft het koppel duidelijk een smak geld gekost.