De omstreden Thaise koning Rama X is weer neergestreken in Duitsland.
Volledig scherm
De omstreden Thaise koning Rama X is weer neergestreken in Duitsland. © EPA

Ophef om Thaise koning die 14 vliegtuigen vol schatten laat arriveren in Duitsland

RoyaltyDe Thaise koning Maha Vajiralongkorn (69), die door het leven gaat als Rama X, doet opnieuw heel wat wenkbrauwen fronsen. Na meer dan een jaar afwezigheid is hij opnieuw neergestreken in Duitsland, waar zijn uitspattingen meteen weer voor diplomatieke spanningen zorgen. Zo was er ophef omdat de vorst met 30 poedels en 250 bedienden arriveerde, al was dat blijkbaar nog maar een fractie van alle bagage: de Thaise koning liet ook veertien vliegtuigen vol peperdure schatten invliegen, zonder controle en zonder daar één euro belasting op te betalen.

31 reacties

 • Freddie Lamers

  1 jaar geleden
  En natuurlijk allemaal met Coronapas en die poedels ook allemaal voorzien van een hondenpaspoort met alle inentingen. Frau Merkel zal wel een oogje toegeknepen hebben.
 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  Als wij 10.000€ overbrengen word dit in beslag genomen wegens smokkel van deviezen.
 • Eddy De Block

  1 jaar geleden
  Ja in Afrika niet veel beter he gelijk ze onlangs vertelden van Kabila en zijn uitspattingen en zakkenvullerij voor zichzelf en familie. En wat hebben we daar gesponserd.Maar den deze is ook een ferme deugniet. Ocharme eigen volk.
 • FAS GOETHALS

  1 jaar geleden
  Al deze rijkdom komt toe aan het Thaise volk, dus in beslag nemen in Duitsland. Alle koningshuizen wereldwijd zijn gangsterfamilies die hun inwoners bestelen.
 • Eddy Wanzeele

  1 jaar geleden
  Monarchie is niet meer van deze tijd. Hun bezittingen terug aan het volk en weg ermee.
 1. KIJK. Slikt koning Willem-Alexander nu sleuteltje van hangslot door?
  Royalty

  KIJK. Slikt koning Wil­lem-Alexan­der nu sleuteltje van hangslot door?

  Koning Willem-Alexander (55) en koningin Máxima (51) vieren deze week hun 21ste huwelijksverjaardag op Curaçao, waar ze op werkreis zijn. Ze stonden stil bij hun jubileum door een bijzonder liefdesslotje op te hangen. Op de Handelskade, bekend van de kleurrijke gebouwen, stonden twee grote harten waar liefdesslotjes aan gehangen kunnen worden. Willem-Alexander zei het “fantastisch” te vinden zijn trouwdag op Curaçao te mogen vieren. Maar wacht eens... slikte de koning nu gewoon het sleuteltje door?
 2. 30 poedels, 250 bedienden en een afgehuurd Hilton-hotel: omstreden Thaise koning strijkt weer neer in Duitsland
  PREMIUM
  Royalty

  30 poedels, 250 bedienden en een afgehuurd Hil­ton-ho­tel: omstreden Thaise koning strijkt weer neer in Duitsland

  Na meer dan een jaar afwezigheid is de Thaise koning weer helemaal terug van weggeweest. Maha Vajiralongkorn (69), die door het leven gaat als Rama X, is opnieuw neergestreken in Duitsland. Daar spendeert hij quasi al zijn tijd, al doet de Thaise koning dat uiteraard niet in zijn eentje: met maar liefst 30 poedels en 250 bedienden - waaronder véél vrouwen - trok hij naar het Hilton-hotel in München, dat hij als een speeltuin behandelde. Toch kan de Thaise koning maar beter op zijn tellen passen: de aanwezigheid van de koning in Duitsland was al controversieel, maar deze keer dreigt de diplomatieke bom ook effectief te barsten.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.