De kleinkinderen van de Queen, inclusief prinsen Harry en William, zullen zaterdagavond een wake houden bij de kist van hun overleden grootmoeder.
Volledig scherm
De kleinkinderen van de Queen, inclusief prinsen Harry en William, zullen zaterdagavond een wake houden bij de kist van hun overleden grootmoeder. © AP

Operation London Bridge: dit staat dit weekend op het programma

RoyaltyOperation London Bridge, de plannen die in werking traden na het overlijden van de Queen, gaat dit weekend dag 8 en 9 in. De kist van de overleden vorstin blijft nog tot maandagochtend 7.30 u (Belgische tijd) staan in Westminster Hall. Tot dan kan het publiek haar groeten, al zijn de wachtrijen intussen al opgelopen tot 25 u aanschuiven. Verder maakt de Britse hoofdstad zich op voor de ‘grootste en moeilijkste’ plechtigheid ooit.

  1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
    TV

    “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

    Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”