RTBF
Volledig scherm
PREMIUM
© RTBF

Op 4 december is ons vorstenpaar twintig jaar getrouwd: “Mathilde heeft van de aarzelende prins Filip een zelfverzekerde koning gemaakt”

RoyaltyZe vieren hun porseleinen bruiloft, maar na twintig jaar is er niks breekbaars aan het huwelijk van Filip (59) en Mathilde (46). Ons koningspaar vormt een hecht team, als boegbeelden van België, ouders én als koppel. “Ook privé brengen ze zoveel mogelijk tijd met elkaar door”, weet royaltywatcher Brigitte Balfoort.

17 reacties

 • Els Daneels

  1 jaar geleden
  Simply the best! Om trots op te zijn, Charmant, intelligent, empathisch en een prachtig gezin! Proficiat en bedankt voor al het standvastige werk! (want dat vergeten alle criticasters wel) En goed werk mag iets kosten, alsof er geen anderen zijn die veel meer aan de staat kosten, zonder noemenswaardige tegenprestaties.
 • Michel Jacobs

  1 jaar geleden
  Twintig jaar...tjonge,tjonge, het lijken er anders wel honderd.
 • Triene Despriet

  1 jaar geleden
  Dat is waar ! Hun ouders zijn 2 egoistische persoontjes die hun kinderen niet met liefde hebben grootgebracht ! Filip heeft een gouden vrouw.
 • wim rooyakkers

  1 jaar geleden
  België mag best trots zijn op het koningspaar.en wat dat kost het zij zo.
 • leo foulon

  1 jaar geleden
  dank zij onze kritische pers weten we dat Mathilde een intelligente ,vriendelijke ,meelevende ,zuinige en voorbeeldige moeder is , Filip is een voorbeeld voor alle andere democratisch verkozen staatshoofden ,die nog meer kosten dan een koning ,volgens de royalisten.De Vlamingen verdienen zo een koningskoppel eigenlijk niet .
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Britten speculeren volop over de naam van ongeboren dochtertje Harry en Meghan
  Royalty
  5

  Britten speculeren volop over de naam van ongeboren dochtertje Harry en Meghan

  Nu de geboorte van baby Sussex nummer twee er binnen enkele maanden aankomt, wordt er volop gespeculeerd over een naam voor het kindje. Het wordt een meisje, dus denken de Britten vooral aan Diana, al is die optie best onwaarschijnlijk. “Hun dochter vernoemen naar Harry’s overleden moeder zou de publieke belangstelling alleen maar vergroten, terwijl Harry (36) en Meghan (39) hun kindje willen beschermen tegen de intense mediadruk”, vertelt een bron.
 1. Staf Coppens maakt zijn debuut op het ijs maar dat loopt minder vlot dan verwacht
  Play
  Camping Coppens

  Staf Coppens maakt zijn debuut op het ijs maar dat loopt minder vlot dan verwacht

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"